Motivare SOC a sentintei JAF la Banca Transilvania! De ce Hosu a primit 17 ani, iar Baciu a fost iertat?


Judecatorii de la Tribunalul Cluj au dat publicitatii motivarea sentintei prin care unul dintre suspectii din Jaful de la Banca Transilvania a fost condamnat la 17 ani de inchisoare, iar celalalt a fost declarat nevinovat.

Judecatorii au invocat expertizele facute in acest dosar, care arata ca Dan Andrei Hosu are o inaltime de 1,71 m, iar persoana de pe inregistrarea video din banca are inaltimea de 1,73 m, adica apropiata. De asemenea, probele ADN il indica pe Hosu ca fiind in banca in momentul atacului. "Concluziile care se desprind de pe marginea analizei probelor referitoare la determinarea inaltimii suspectilor sunt in sensul ca inculpatul Hosu Andrei Dan se incadreaza in marja de toleranta furnizate de cei doi experti (n.red. consultati la cererea instantei), in vreme ce in cazul inculpatului Baciu Bogdan se contureaza nepotriviri de inaltime, in sensul ca acesta ar fi mai scund decat atacatorul care a patruns in casierie".

Expertiza sustine ca cel care a intrat in caserie avea 1.90 inaltime, acesta ar fi Bogdan Baciu, conform procurorilor, dar problema este ca suspectul are numai 1,76 metri inaltime. In plus, despre Bogdan Baciu, judecatorul arata ca facea parte dintr-o familie modesta si ca, dupa producerea jafului din 13 februarie 2009, situatia lui financiara nu s-a schimbat, spre deosebire de cea a lui Dan Andrei Hosu.

"Spre deosebire de coinculpatul Baciu Bogdan, in cazul familiei Hosu se constata o modificare semnificativa a situatiei financiare, marcata printr-o activitate prolifica de comert cu masini second-hand, cat si din perspectiva modului in care inculpatul Hosu Andrei Dan isi petrece timpoul liber", arata Tribunalul Cluj, in motivarea sentintei prin care Hosu a fost condamnat la 17 ani de inchisoare.

"In perioada 15 aprilie - 9 iunie 2009 inculpatul Hosu Andrei Dan a jucat la aparatele detinute de SC Game City SRL din incinta Polus Center Cluj suma de 6.000 de lei, obtinand in acest mod un cumul de 147 puncte Bonus Club Card. Pe de alta parte, in cursul urmaririi penale si in fata instantei au fost audiati martorii cu identitate protejata "Ionescu Bogdan" si "Pop Danut", care au aratat ca incepand din 2009 inculpatul Hosu obisnuia sa cheltuie sume mari de bani in localul Crama Ana in special, in localurile cu lautari in general, fiind vorba despre suma de 2000 - 3000 de lei pe seara. Chiar daca declaratiile se refera si la coninculpatul Baciu, asa cum s-a dezvoltat in considerentele prezentei, cu referire la acest din urma inculpat declaratiile martorilor cu identitate protejata nu se coroboreaza cu alte mijloace de proba", se mai arata in documentul citat.

Bogdan Baciu a fost "iertat" pentru ca vina lui nu a fost dovedita "dincolo de orice indoiala rezonabila". "Instanta retine ca expertiza inaltimii suspectului care a patruns in casierie, coroborata cu detaliile date despre fizionomia acestuia - furnizate de martora Anton Caludia Magdalena, cu aspectele neelucidate legate de modul in care materialul biologic al inculpatului Baciu a fost depistat pe doar una dintre suprafetele de contact aflate in campul infractional, dar si cu aspectele legate de starea materiala dificila a acestuia, conduc spre concluzia ca vinovatia acestui inculpat nu a fost dovedita dincolo de orice indoiala rezonabila, impunandu-se a se acorda eficienta principiului ca orice dubiu profita inculpatului, cu consecinta achitarii inculpatului Baciu Bogdan".

Avocatii lui Dan Andrei Hosu au facut recurs la aceasta setinta, la fel si procurorii in cazul lui Bogdan Baciu.

 

Posibila sentinta in dosarul "Jaf la BT Cluj", abia in 17 ianuarie 2012 VEZI imagini din timpul JAFULUI VIDEO

Comentarii Facebook