Modernizarea Pieței Mărăști nu se atinge de clădirea lui Costică Pocol, unde e un adevărat bazar turcesc de prost gust - FOTO


Primăria Cluj-Napoca a cerut arhitecților de la Planwerk să redeseneze Piața Mărăști, pentru a aduce în anul 2021. Nimeni nu se atinge de clădirea omului de afaceri Costică Pocol, care deține mastodontul unde funcționează piața, din stația de autobuz. 

Acolo este un spațiu privat și probabil prin proiecte ulterioare vom putea să reglementăm și acea zonă. Mai este și zona imprimeriei Ardealul, care ar necesita o restructurare”, a spus directorul Ovidiu Cîmpean, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, la dezbaterea publică privind reamenajarea Pieței Mărăști.

Este o proprietate privată. Există reglementări la ora asta, care permit la orice moment în care proprietarul acelor terenuri decide să intervină asupra a ceea ce se află acum acolo. Există instrumente planificative, există toate posibilitățile ca acea dezvoltare să fie controlată în sensul avantajării cartierului. 

E greu, greu, pentru administrația publică să intervină pe un teren privat. E nevoie de parteneriate”, a răspuns vag și arhitectul Planwerk, Tiberiu Ciolacu, unul dintre cei care a lucrat la planul de reamenajare a Pieței Mărăști.

Arhitectii cer mutarea OMV și Profi din Mărăști, pentru că strică imaginea cartierului. Blocurile comuniste nu par, însă să îi deranjeze

Comentarii Facebook