Moastele de la Muntele Athos raman la Cluj-Napoca pana la ora 15.00! 10.000 de credinciosi s-au inchinat la ele


Moastele aduse de la schitul romanesc Prodromu de la Muntele Athos vor mai ramane la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca pana la ora 15.00, anunta reprezentantii Mitropoliei Clujului.

"Moastele raman pana la ora 15.00, iar apoi vor pleca spre manastirea Casiel, din comuna Chiuiesti, de langa Dej, manastire care serbeaza maine hramul de sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci. In total peste 10.000 de oameni s-au inchinat moastelor intr-un eveniment foarte special si drag noua", a declarat pentru Stiri de Cluj parintele Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului.

Acesta a tinut sa le multumeasca credinciosilor din Ardeal ca au dat dovada de rabdare si nu s-au "inghiontit". "Au venit oameni bolnavi sau cu copii, iar acestia au fost lasati sa intre in fata in buna ordine. A fost un eveniment frumos si care a demonstrat ca noi ardelenii putem sa fim linistiti si sa nu ne inghiontim si sa stricam astfel de momente, cum se intampla de altfel in alte parti din tara", a mai spus Bogdan Ivanov.

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul, ale Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, ale Sfantului Mare Mucenic si Arhidiacon Stefan si ale Sfintei Mucenite Varvara au ajuns la Cluj-Napoca, luni, 12 septembrie, in jurul orei 17.00, fiind primite de catre mitropolitul Andrei, episcopul vicar Vasile Somesanul si de un sobor de preoti.

Credinciosii s-au pus la coada inca de la ora 13.00 si au stat toata noaptea de luni spre marti pentru a saruta moastele sfinte si pentru a se ruga.

 

Vezi si...

Catedrala Mitropolitana, deschisa pana noaptea tarziu! Mii de oameni s-au inchina la moastele de la muntele Athos VIDEO

Comentarii Facebook