Angajat Nokia, sanctionat pentru ca avea un nasture descheiat la halat, dupa ce a reclamat alte nereguli la ITM Cluj


Un angajat Nokia de la Fabrica de la Jucu acuza stresul la care sunt supusi muncitorii care lucreaza la banda si care sunt "vanati" de responsabilii de tura pentru orice "nimic".

Bogdan Colceriu, angajat la fabrica din comuna clujeana de trei ani, a declarat ca in 7 septembrie i-a fost intocmit un proces verbal de sanctionare pentru ca avea un nasture de la halat descheiat.

"Am fost reclamat la securitate de supervizoarea Simona Maxim pentru ca aveam un nasture descheiat la halat si normal ca agentul de paza fiind sesizat mi-a facut raport de eveniment ca am un nasture descheiat la halat. Asta a vazut si mi-a spus ca nu are ce sa faca daca i s-a ordonat sa imi faca raport. Aveam al doilea nasture de la gat descheiat, nu eram dezbracat sau ceva. Aveam haine pe sub halat", a povestit Bogdan Colceriu, angajatul care a avut curaj sa reclame fabrica Nokia la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj pentru ca ii trimite pe angajati in concediu fara salariu dupa bunul plac.

Angajatul Nokia sustine ca nu a semnat procesul verbal intocmit de agentul de paza deoarece este ilegal. "Au venit si ne-au prezentat un nou regulament de ordine interioara, dar nimeni nu l-a semnat. Nici macar sa il citim nu ni l-au dat. Se fac multe abuzuri la Nokia si acesta cu nasturele e unul dintre ele", a mai spus Bogdan Colceriu.

Tanarul a dezvaluit pentru Stiri de Cluj si modul in care sunt tratati muncitorii de la fabrica de la Jucu, care sunt trimisi in concediu fara salariu de pe o zi pe alta. "Din martie si pana in luna august am fost sunat de nenumarate ori si trimis in concediu fara salariu. Am ajuns sa castig pe luna intra 500 de lei, pentru ca am pierdut bani. Am facut si un grafic lunar pentru a tine sirul zilelor in care am fost sunat dimineata si anuntat ca trebuie sa raman in concediu fara salariu pentru ca nu este de lucru", a povestit pentru Stiri de Cluj Bogdan Colceriu, angajat la fabrica Nokia din Jucu de 3 ani.

Reprezentantii sindicatului din cadrul fabricii Nokia sustin ca drepturile angajatilor nu sunt incalcate, iar conducerea concernului finlandez a precizat ca se respecta Codul Muncii.

 

Reprezentantii fabricii nu au comentat inca acuzatiile privind aplicarea unui regulament de ordine interioara absurd.

 

Vezi si...

Nokia isi trimite angajatii de la Jucu in concediu fara salariu! Un muncitor castiga sub 150 euro pe luna EXCLUSIV

De ce isi trimite Nokia Jucu muncitorii in concediu fara salariu! Vezi explicatiile

Comentarii Facebook