Moartea profesorului Radu Bălan, în accidentul de circulație de luni, a șocat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca


Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca anunță că ”prin dispariția zguduitoare, pierde un valoros cadru didactic, în persoana Prof.dr.ing. Radu-Nicolae Bălan”.

Membru în Consiliul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, din partea Departamentului de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor , Prof.dr.ing. Radu-Nicoale Bălan a fost și Directorul Laboratorului de Cercetare în Mecatronică și Energie. Cadru didactic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca din 1999, a fost recompensat în anul 2006 cu premiul de excelență pentru cercetare științifică. 

Radu-Nicolae Bălan s-a născut la 1 octombrie 1957. A absolvit în 1982 Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Electrotehnică, secția Automatizări și Calculatoare. Între 1982-1984, a lucrat ca inginer stagiar specializat în instalații și service din domeniul automatizări, la IMSAT București. Din 1984 și până în 1999 a fost cercetător la Institutul de Cercetări Electronice București, filiala Cluj-Napoca, fiind implicat în domeniul proiectării electronice, implementare și testare. În 2001 a obținut doctoratul în inginerie, specializarea Automatică, cu teza “Adaptive Control Systems Applied to Technological Processes”, iar din 2007 a fost conducător de doctorat. A fost director în peste 20 de proiecte de cercetare, precum și consilier editorial pentru diverse publicații cu tematică din domeniul Mecatronicii, Energie și clădiri, Aplicații inginerești în cadrul inteligenței artificiale, IEEE Transactions on Industrial Electronics, Electronics Letters, IET Control Theory & Applications, IEEE Transactions on Automatic Control etc. 

Este autor a peste o sută de articole științifice, a scris șapte lucrări pe teme de specialitate, dintre care trei ca unic autor.

Amintirea lui va rămâne veșnică în inimile colegilor și studenților pe care i-a pregătit pentru a deveni ingineri”, susțin cei de la UTCN.

Condoleanțe familiei! 
Cum s-a produs accidentul de pe trotuarul de lângă Parcul Operei

Profesorul Radu Bălan se deplasa luni, 22 noiembrie, pe trotuarul de lângă Parcul Operei, din spatele Teatrului Național, când un șofer a intrat pe zona pietonală și l-a accidentat mortal. 

Șoferul ar fi încercat să evite un impact mai dur cu un biciclist, pe care l-a acroșat, a tras de volan brusc stânga și l-a lovit pe profesor. 

Biciclistul a dispărut de la locul accidentului și este căutat. 

Cluj: Poliția îl caută pe biciclistul care ar fi provocat accidentul din Piața Ștefan cel Mare, soldat cu decesul profesorului de la UTCN - VIDEO

Comentarii Facebook