Comportament MAFIOT al celor doi polițiști locali din Cluj, care au bătut un cerșetor și l-au abandonat în satul Pădureni


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca susțin că cei doi polițiști locali sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, purtare abuzivă, respectiv lipsire de libertate, complicitate la purtare abuzivă.  

Aceștia au lovit omul străzii și pentru a-și șterge urmele au crezut că e de ajuns să îl abandoneze la marginea orașului. 

În fapt, s-a reținut că fapta celor doi inculpați, lucrători în cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca, care în data de 08.06.2020, în jurul orei 12:00, fiind în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, au introdus forțat  persoana vătămată în autospeciala aparținând Poliției Locale Cluj-Napoca, cu număr de înmatriculare, fără consimțământul persoanei vătămate, dat fiind că anterior a fost supusă unor acte de violență fizică din partea unui inculpat, și au transportat-o aproximativ 15  kilometri până într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde ajuns în jurul orei 12:30 și au dat-o jos și părăsit-o, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lipsire de libertate”, precizează anchetatorii, pentru Știri de Cluj.

Aceștia au detaliat faptele. Cerșetorul a fost lovit ”în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, cu bastonul, după care, cu autospeciala poliției locale, cu număr  de înmatriculare, împotriva voinței persoanei vătămate, au transportat-o aproximativ 15 kilometri până într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde, în jur de ora 12:30, au scos victima din autoturism și a lovit-o din nou cu bastonul, după care i-a luat  telefonul mobil (pe care l-a distrus și aruncat imediat) și certificatul de naștere, fără consimțământul persoanei vătămate”. 

În urma loviturilor primite, persoana vătămată a necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale, mai spun procurorii. 

Unul dintre polițiștii locali este acuzat de complicitate. ”În exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Poliției  Locale Cluj-Napoca, în data de 08.06.2020, a întărit rezoluția infracțională a celuilalt inculpat în vederea exercitării actelor de violență asupra persoanei vătămate, în concret asistând îndeaproape la toate aceste acte de violență și sprijinindu-l pe agresor să urce și să coboare victima din autospeciala poliției, respectiv în curtea sediului Poliției Locale Cluj Napoca, situată în Piața Unirii, nr. 1-2, Cluj-Napoca, unde, în jurul orei 12:00, un inculpat a lovit persoana vătămată cu bastonul, cât și într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde cei doi inculpați au transportat-o cu forța, loc în care au dat-o jos pe persoana vătămată și imediat un inculpat a lovit-o din nou cu bastonul (aproximativ  12:30), în urma loviturilor primite persoana vătămată cauzându-i-se leziuni traumatice  care au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la purtare abuzivă”.

Omul străzii a fost găsit de un șofer care a sunat la 112 și așa victima a ajuns la spital. Ulterior, cei doi polițiști i-au dat 500 de lei și au pus victima să semneze o hârtie, prin care admite că nu va depune plângere. 

Cei doi polițiști locali sunt agenții Traian Julean și Florin Cioban, scrie Foaia Transilvană.

Comentarii Facebook