Mitropolitul Clujului vorbește în Pastorala de Paşte despre Siria și Egipt

 

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a vorbit în Pastorala de Paşte despre problemele credincioșilor din Siria, Egipt.

 

Viaţa are o mare valoare. Nu putem fi indiferenţi la violenţă, la terorism, la războaie, la prigonirea creştinilor, la hăituirea oamenilor pentru convingerile lor. Observăm cu multă durere că şi în Siria, şi în Irak, şi în Egipt, mulţime de creştini sunt prigoniţi pentru credinţa lor. Mai mult, în Africa au fost ucişi studenţi numai pentru faptul că sunt creştini. La acest lucru nu ne aşteptam în aceste vremuri postmoderne, dar iată că se întâmplă. În mijlocul confuziilor şi incertitudinilor de la începutul veacului XXI, în valul crescând al tuturor sfâşierilor şi adversităţilor, punctul fix de reazem rămâne credinţa în Dumnezeu şi în învierea lui Hristos”, a spus IPS Andrei.

 

Mitropolitul a spus că este alături de creștinii din Egipt, Siria sau Africa, o comunitate de câteva milioane de oameni.

 

Noi credem că viaţa îşi are ultimul cuvânt şi nu moartea, că a înviat Hristos şi viaţa stăpâneşte. Oamenii cuminţi cred că Domnul Hristos a înviat şi sunt împotriva terorismului de orice fel, a violenţei, războaielor şi împotriva prigonirii creştinilor pentru credinţa lor”, a menţionat IPS Andrei Andreicuţ.

Comentarii Facebook