Vineri 27 Ianuarie

Mitropolitul Clujului: Plânge Maica Domnului pentru că aşa de mulţi români au emigrat, aproape 5 milioane


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a spus la slujba de la Mănăstirea Nicula că plânge Maica Domnului pentru că au emigrat 5 milioane de români.

Maica Domnului şi pe noi ne admonestează şi ne spune . Plânge Maica Domnului pentru multe şi cred că un lucru pentru care plânge este şi faptul că aşa de mulţi dintre românii noştri au emigrat, aproape 5 milioane. La început au mers din motive obiective, că nu aveau de muncă aici, dar apoi s-a creat un curent şi credem că prin rugăciunile Maicii Domnului vor veni parte din ei acasă. Maicii Domnului îi sunt motive de supărare şi de plâns. Ne întrebăm dacă îi place slaba noastră implicare în slujirea socială, în ocrotirea săracilor, a bolnavilor şi bătrânilor, a copiilor orfani sau abandonaţi. Deschidem, noi, suficiente centre de sprijinire a acestor categorii de oameni marginalizaţi? O dor toate acestea pe Maica Domnului. Emigrările masive au şi urmări, se dezbină multe familii, rămân mulţi copii acasă, cu bunicii şi rudeniile şi ei suferă pentru că Maica Domnului este pentru familia creştină, pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor”, a spus IPS Andrei.

O rugăm pe Maica Domnului să aibă grijă de satele şi oraşele noastre. Ce să facem ca să nu mai fie îndurerată Maica Domnului? E foarte simplu, să ne facem buni, fiecare dintre noi să fim misionari ai Domnului Isus Hristos şi Maicii Domnului şi să implementăm în lumea aceasta un mod frumos de a trăi. Şi atunci lacrimile de pe faţa Maicii Domnului se împuţinează”, a mai aduăugat mitropolitul.

Foto: Cotidianul.ro

Comentarii Facebook