La Mănăstirea Nicula a scăzut drastic numărul credincioșilor. Care este cauza? - VIDEO


Mii de credincioși au înconjurat și în acest an, în coate și în genunchi, mica biserică de lemn din curtea Mănăstirii de la Nicula. 

Pelerinii au ajuns la Nicula încă de marți seara și de atunci s-au rugat și au asistat la ceremoniile religioase. 

Asa cum cere traditia de la Nicula, credinciosii au stat la coada pentru a intra in biserica principala unde se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. ”Am venit de departe pentru că știu că această icoană are puteri. Mă rog pentru sanatatea mea și a familiei”, a spus Ana Lipan.

Pelerinii au făcut penitență și au inconjurat biserca de lemn în genunchi si pe coate de cat mai multe ori. ”Când crezi nu e greu sa stai in genunchi. Nu simți durerea. Ma rog pentru fiica mea sa aiba sanatate”, a spus un credincios, care sustine ca acest obicei este unul crestin.

Cifrele statistice arată, însă, că în acest an au mers la Mănăstire mult mai puțini credincioși, probabil preferând să meargă într-o vacanță în cele patru zile libere. Astfel, potrivit cifrelor oficiale au fost la Nicula în acest an numai 20.000 de oameni, față de 40.000 câți au fost anul trecut și 100.000 câți mergeau acum câțiva ani.

Oficial, ziua de 15 august este zi liberă la nivel național, dar Guvernul le-a făcut cadou bugetarilor liber și în 16 august, astfel că foarte mulți au preferat să plece undeva, într-o mini-vacanță. Lefurile au crescut foarte mult în sistemul de stat și astfel și puterea de cumpărare, susțin analiștii. În plus, statul acordă tichete de vacanță care trebuie folosite.

După cum se poate vedea în fotografia de mai jos, la slujba religioasă din 15 august au asistat foarte multe persoane în vârstă, dar și mulțimea de pe deal este rarefiată, fiind foarte puține corturi. 

WhatsApp Image 2019-08-15 at 11.09.59.jpeg

Mai jos este o fotografie din 2016, când la Mănăstire au fost 100.000 de oameni.

1439623909_img_0728-copie.jpg

Comentarii Facebook