Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, declara acum un an: "Ardealul este unul singur" VIDEO


Inalt Prea Sfintia Sa Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului, declarat in urma cu un an, la moartea mitropoliului Bartolomeu, ca Ardealul este unul singur.
 
IPS Laurentiu Streza a mai spus ca: "Daca va fi bine pentru Biserica, va supravietui (n.red. Mitropolia Clujului). Daca nu va fi bine pentru Biserica, ea va veni acolo unde trebuie sa fie, unde a fost de la inceput, pentru ca aceasta nu este o lucrare care tine de o persoana".

"Puteti dumneavoastra sa imi dovediti ca Ardealul nu este unul singur. Daca aveti curaj in Cluj sa spuneti ca Ardealul nu-i unul singur atunci... Mitropolitul inaintea mea a fost pe tot Ardealul si a fost si pe mai mult, a fost si pe Ungaria, si la vremea potrivita s-a facut mitropolia Banatului si nu s-a intamplat nimic, si asa s-a facut si mitropolia aceasta (n.red. mitropolia Clujului) din punct de vedere pastoral, ca daca e nevoie cu atat mai mult sa fie. Pe mine nu m-a lezat cu nimic, din contra trei sferturi din grijile mele mi le-a preluat celalalt. Noi vom fi totuna, Ardealul trebuie sa fie, si iata ca incercam sa fim una prin deciziile pe care le luam toti impreuna. Toti am fost colegi, majoritatea dintre episcopi mi-au fost studenti", a spus IPS Laurentiu Streza.

 

Vezi AICI declaratia.

Comentarii Facebook