Mitropolitul Andrei despre evacuarea tiganilor de pe strada Coastei: Nu era locul cel mai potrivit pentru ei! VIDEO


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a declarat, dupa ce Arhiepiscopia Clujului a primit terenul de 5.000 de metri patrati de pe strada Coastei, ca locul nu era potrivit pentru locuintele tiganilor.

Circa 15 persoane au protestat la sedinta Consiliului Local de marti in timp ce era supus la vot proiectul prin care terenul de pe strada Coastei sa fie cedat Arhiepiscopiei Clujului pentru a construi o Facultate Teologica. Cei care au protestat sunt tiganii evacuati de pe strada Coastei in luna decembrie 2010 din ordinul primarului Sorin Apostu.

Intrebat ce parere are despre faptul ca terenul de pe care au fost evacuati tiganii a fost cedat acum Arhiepiscopiei, Mitropolitul Andrei a spus ca "nu era locul cel mai potrivit pentru locuinte acolo".

"Noi suntem pusi in fata unei situatii pe care nici nu am cunoscut-o. Personal nu am avut de unde sa o cunosc pentru ca sunt la dvs de putina vreme. Adica nu Biserica a luat masura de a fi mutati in alta parte rromii. Sigur ca sunt si ei cetatenii acestui oras si a acetei tari si noi nadajduim ca si pentru ei se gaseste o solutie. Poate nici nu era locul cel mai potrivit sau cel mai bine rostuit pentru locuinte acolo unde stateau ei odinioara", a completat IPS Andrei, mitropolitul Clujului. 

Protestul tiganilor a inceput la ora 15.00. Ei au purtat mai multe afise pe care au scris: "Sunt rom si vreau sa traiesc in demnitate", "Solidaritate", "Conditii decente de locuire" si "Desegragare". Reprezentantii lor au cerut Primariei un alte teren pe care sa isi poate amenaja locuinte, deoarece modulele in care au fost mutati la Pata Rat sunt total necorespunzatoare.

 

"Acum am inteles de ce s-a grabit primarul sa ne scoata de pe strada Coastei si sa ne demoleze locuintele. Voia a curete terenul pentru a-l da bisericii", a spus unul dintre protestatari.

 

Primarul Sorin Apostu a refuzat sa discute cu protestatarii sau cu presa despre acest subiect.

 

Vezi si...

Protest in Consiliul Local! Tiganii de la Pata Rat il acuza pe Sorin Apostu ca i-a evacuat de pe strada Coastei pentru ca terenul sa fie dat bisericii

Comentarii Facebook