Protest in Consiliul Local! Tiganii de la Pata Rat il acuza pe Sorin Apostu ca i-a evacuat de pe strada Coastei pentru ca terenul sa fie dat bisericii


Reprezentantii tiganilor mutati de pe strada Coastei, la Pata Rat, au protestat in sedinta Consiliului Local de marti fata de alocarea acestui teren Mitropoliei Clujului, pentru construirea unei facultati de teologie.

Circa 15 tigani au aparut in fata consilierilor locali cu afise pe care era scris: "Sunt rom si vreau sa traiesc in demnitate", "Solidaritate", "Conditii decente de locuire" si "Desegragare".

"Ne-au evacuat de pe terenul de pe strada Coastei pentru a muta acolo Biserica. Nu este normal ce se intampla pentru ca aveam contracte de inchiriere si ne-au mutat la Pata Rat, unde locuim cate 20 intr-o camera de 18 metri patrati. Primarul Sorin Apostu ne-a mintit ca vom primi locuinte sociale si nu am mai primit nimic", a spus unul dintre protestatari.

La sedinta Consiliului Local a fost prezent di IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, care le-a cerut alesilor terenul de 5.000 de metri patrati pentru a construi un sediu pentru facultatea de teologie.

"Nu cunosc problema rromilor care locuiau acolo pe strada Coastei, dar daca suntem sinceri poate ca locul lor nu era acolo. Pentru noi acel teren de pe strada Coastei este foarte important si vom construi spatii de studiu pentru studenti", a spus IPS Andrei.

Consilierii locali au votat in unanimitate atribuirea terenului de 5.000 de metri patrati pe de strada Coastei, Mitropoliei Clujului.

 

Primarul Sorin Apostu nu a vrut sa stea de vorba cu protestatarii, care l-au "incoltit" pe holurile Primariei si a spus ca "nu acum e momentul pentru discutii".

 

Conferentiar universitar Eniko Vincze, reprezentanta gLoc, asociatia care militeaza pentru drepturile tiganilor de pa Pata Rat, a cerut un teren din partea municipalitatii pentru construirea unor locuinte sociale pentru tiganii mutati de pe strada Coastei.

Comentarii Facebook