Mircea Lucaciu, șef în cadrul DSV Cluj, audiat în scadalul CĂRNII ALTERATE

 

Șeful Serviciului Inspecţii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Cluj, Mircea Lucaciu, a fost reținut de procurorii DIICOT, pentru audieri. 

 

Mircea Lucaciu este acuzat de procurori de favorizarea infractorului. ”L.O.M., având calitatea de consilier în cadrul A.N.S.V., cu privire la care în cursul zilei de 12.03.2014, s-a dispus extinderea şi începerea urmăririi penale, suspectat fiind pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului; în cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoştinţă despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparţinând unei societăţi comerciale, privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterata”, susțin anchetatorii.

 

Directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat că Mircea Lucaciu a fost chemat la DIICOT pentru a oferi ”consultanță în acest dosar. Nu știu să fie cercetat. S-a spus și de mine că sunt cercetat, dar sunt aici și muncesc”.

 

Pe lângă Mircea Lucaciu, procurorii DIICOT fac cercetări și în ceea ce-l privește pe un angajat al OPC Cluj. ”N.V.V, având calitatea de inspector în cadrul OPC Cluj, suspectat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat; în cauză există suspiciunea rezonabilă că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa Năsăud, pentru a aplica sancţiunea avertismentului la o societate comerciala datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere”, afirmă achetatorii.

 

Purtătorul de cuvânt al OPC Cluj, Ioana Katona, a afirmat că nu știe cine este N.V.V.

 

Cu toate acestea, șeful ei a fost dus la audieri, fiind eliberat în această dimineață. Citește AICI detalii. 

Comentarii Facebook