Duminica 25 Octombrie

Ministrul Sănătății: Sunt 19 județe cu o scădere a numărului de cazuri COVID. În ce ”ape se scaldă” Clujul


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că 19 județe înregistrează o scăpdere a numărului de cazuri de COVID 19.

La nivelul celor trei zile din aceasta săptămână avem 15 județe în care avem o creștere, șapte care sunt în stagnare și 19 care sunt în scădere a numărului de cazuri", a anunțat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Din primele analize pe care le avem față de săptămâna trecută avem, în acest moment, șase județe în care creșterile sunt cu peste 30%. La nivelul celor trei zile din această primă săptămână avem 15 județe în care avem o creștere: 6 din Transilvania, 6 din Muntenia, 3 din Moldova. Avem șapte care sunt în stagnare și 19 care sunt în scădere a numărului de cazuri. Rămâne trendul pe care îl evaluăm prin consumul numărului de cazuri și al anchetelor pe care le avem de gestionat și după vidul legislativ, dar și după perioada de concedii cu transmitere comunitară accentuată”, a mai spus acesta.

În județul Cluj se constată o creștere constantă a numărului de cazuri. Joia trecută, în 30 iulie, Clujul avea 12 cazuri, iar vineri au fost 16 cazuri. De atunci numărul cazurilor s-a apropiat zilnic de 30, iar de două zile sunt aproape de 40 de bolnavi pe zi (miercuri au fost 38 de cazuri și joi 36 de cazuri).

.

Comentarii Facebook