Sambata 1 Octombrie

Ministrul Sănătății a explicat ce presupune Scenariul 4: Vor veni zile și mai grele

România se pregătește să intre în Scenariul 4, după ce se confirma depășirea numărului de 2.000 de cazuri confirmate de coronavirus.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a Explicat ce presupune intrarea în Scenariul 4.

"Sunt zile grele, vor veni zile și mai grele, dar le depășim. Ne apropiem de scenariul 4. Scenariul 4, după 2000 de pacienți, avem pacienții cu simptomatologie ușoară sau asimptomatici vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie sau a voluntarilor - studenți, elevi la școlile sanitare sau rezidenți ani mici. Bineînțeles că, odată trecuți la domiciliu, restricțiile sunt și mai mari. Ei sunt pacienți confirmați, chiar dacă asimptomatici, sunt confirmați, atunci restricțiile trebuie să fie totale. Vor semna și un document pe proprie răspundere sub incidența Codului Penal", a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește aprovizionarea persoanelor infectate, plasate la domiciliu, Nelu Tătaru a răspuns: "Ei vor primi inclusiv suport hrana, medicaţia din spital pentru simptomele uşoare, vor primi şi supravegherea zilnică pentru fiecare pacient. În contextul în care în scenariul 4 vor rămâne în spital doar cazurile medii, cazurile severe sau critice avem şi o decongestionare a spitalelor, pentru a se pregăti pentru cazurile critice şi grave".

Comentarii Facebook