Preluarea Spitalului privat Polaris este doar o propunere și nu costă nimic


Preluarea Spitalului privat Polaris de către Consiliul Județean Cluj este doar o propunere, iar până acum nu s-a făcut nimic concret.

Propunerea de preluare a Spitalului Polaris a venit de la grupul tehnic de lucru format din 31 de specialiști în domeniu, condus de Adela Golea.

Propunerea a fost integrată în acel plan de măsuri, sub rezerva finalizării demersurilor legale, așa cum se menționează acolo. Rațiunea are la bază faptul că este o clădire nouă, cu circuite funcționale și adaptabile, izolată și cu capacitate mare de peste 180 paturi, urmând a se prelua acolo cazurile ușoare de pacienți Covid. Ideea a fost agreată și de Ministerul Sănătății în cadrul unei videoconferințe cu cei de la DSP. În prezent aceste demersuri și discuții referitoare la o posibilă preluare se realizează de către CJ Cluj, anunță autoritățile.

De asemenea, acum este pregătit și Spitalul de Recuperare pentru a intra în linia a treia, după ce capacitatea de la Pneumologie va fi atinsă. Planul a fost aprobat sub rezerva că se poate adapta în funcție de evoluția situației, ceea ce se va și întâmpla.

Spitalul Polaris și-a manifestat intenția la acel moment de a pune la dispoziție clădirea cu titlu gratuit, urmând a fi preluate costurile de funcționare și administrare. Acestea sunt detalii care vor fi stabilite între Consiliul Județean Cluj și Polaris, dacă se vor finaliza demersurile.

Până la acel moment discutăm doar de o propunere.

Comentarii Facebook