Miercuri 24 Aprilie

Metodă inedită de reciclare! Fleacycle Cluj, cel mai „verde” grup al Clujului


„Gunoiul unuia este comoara altuia!” pe această idee mizează și grupul de schimb/troc de Facebook Fleacycle Cluj. 

Grupul a fost creat la sfârșitul anului 2011 cu scopul de a recicla lucrurile de care nu mai ai nevoie. Fleacycle are un număr total de 8.340 de membrii și este locul unde aceștia pot schimba orice (de la perisabile până la cărți, haine sau materiale de construcții) cu condiția ca trocul să fie aproximativ egal ca și valoare (ceea ce dai să fie la fel de valoros cu ceea ce primești).

Misiunea proiectului este de a încuraja un mod de de viață mult mai sustenabil, mai altruist și mai natural, bazându-se pe reciclarea propriu-zisă. Acest grup oferă practic o soluție la îndemână prin care lucrurile ce nu-și mai au locul într-o casă să-și găsească locul într-alta.

Deși grupul există de mai bine de 10 ani, acesta a luat amploare abia la începutul pandemiei, adică în anul 2020. Carantina ne-a obligat să stăm în case, motiv pentru care, din plictiseală, mulți au început să își curețe garderoba, să  „sape” printre cutiile depozitate prin  garaje și poduri, iar în felul acesta toți au găsit câte ceva de care nu mai au nevoie.  Astfel că în perioada aceea s-au alăturat o sumedenie de oameni grupului. 

Pagina este destinată schimburilor de tip produs-produs, servicii-produs, servicii-servicii, fiind interzis schimbul cu bani, tutun sau alcool. 


Comentarii Facebook