Meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute. Vezi cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni


Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele două săptămâni vremea se va menține rece în următoarele două săptămâni, fiind prognozate ninsori, dar și lapoviță și ploaie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.


TRANSILVANIA

Până spre sfârşitul primei săptămâni vremea rămâne rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade şi ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul
termic va marca o creştere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o tendinţă de uşoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată pe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 şi 4 februarie, când, trecător, pot fi şi lapoviţe sau ploi.

LA MUNTE

Până spre sfârşitul primei săptămâni regimul termic se va menține relativ constant, cu medii de -6…-4 grade ale temperaturilor maxime și de -12…-10 grade ale celor minime.

După 31 ianuarie vremea se va încălzi ușor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate pe 2...3 februarie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată prin temperaturi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -7, cu cele mai scăzute valori la mijloc de săptămână. Va ninge pe 29 ianuarie și, din nou, în intervalul 1 – 4 februarie. În rest, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.


La Cluj, meteorologii anunță ninsori până miercuri, iar temperaturile vor atinge valori de până la -12 grade Celsius până la sfârșitul acestei săptămâni. Începându cu jumătatea săptămânii următoare, vremea se va încălzi ușor, atingând chiar valori de până la 9 grade Celsius.

Comentarii Facebook