METEO. Azi e vară, mâine iarnă. Cum se va schimba vremea?


  • Vineri, temperaturile vor depăși normalul perioadei
  • Sâmbătă, iarna se întoarce în toată țara, cu temperaturi scăzute și chiar ninsori
  • Duminică, vremea continuă să se răcească, în ultima zi de iarnă
  • Cum va fi vremea în Cluj-Napoca în acest weekend?


Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de caldă joi și vineri, însă, de sâmbătă temperaturile încep să scadă. La munte se anunță lapoviță și ninsoare, în timp ce în restul țării se va semnala ceață și burniță.

Cum va fi vremea joi, 25 februarie

În această dimineață, în estul, sud-estul și centrul țării cerul este parțial noros și izolat se semnalează ceață, iar în rest este mai mult senin. Vântul suflă slab și moderat cu intensificări izolate în Carpații Orientali. La ora 9, temperatura aerului avea valori cuprinse între -3 grade la Târgu Lăpuș și 13 grade la Șiria.

Astăzi, vremea se va încălzi și va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief din est, sud-est și centre, local în primele ore ale intervalului, se vor semnala nebulozitate stratiformă și ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 19 grade.

Vineri, vremea va fi caldă în toată țara

Vineri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări și ceață în zonele joase de relief, în primele ore din interval. Noaptea, aria nebulozității se va extinde treptat, cu precădere în jumătatea de nord a țării și se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană aferentă va fi și lapoviță și ninsoare, în timp ce, în restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului, la munte, iar local și temporar în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade Celsius.

Sâmbătă se întoarce iarna

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ și va fi în general închisă, cu ploi pe arii extinse, în jumătatea de nord-est a țării. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei, cerul va avea temporar înnorări, iar ploile se vor semnala cu caracter local. Vor fi predominant ninsori în Carpații Orientali și în zona limitrofă acestora, și precipitații mixte în Carpații Meridionali și pe crestele Carpațiilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70 km/h pe creste, viscolind ninsoarea, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h, şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scăzute în Moldova şi estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 şi 4 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud, se va forma ceaţă.   

Duminică, vremea va continua să se răcească

Conform ANM, duminică, 28 februarie, vremea va continua să se răcească în jumătatea sudică a ţării, în timp ce, în restul teritoriului, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade. 

Cum va fi vreme la Cluj-Napoca în acest weekend?


vreme.png

vreme2.png


Comentarii Facebook