Focar COVID-19 la Grădinița Mica Sirenă din Grigorescu! Unitatea a fost închisă - EXCLUSIV


Un focar COVID-19 a fost depistat la grădinița Mica Sirenă din Grigorescu. 

Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a confirmat că este un focar activ și activitatea a fost suspendată. Din cei 306 copii care merg la această grădiniță șase sunt conformați pozitivi, iar dintre cei 46 de angajați sunt cinci pozitivi.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va emite o hotărâre prin care se suspendă activitatea grădiniței în mod oficial. 

Clujenii care au copii la această grădiniță spun că lucrurile sunt mai grave. ”Sunt vreo 12 copii bolnavi numai la fiul meu în grupă, inclusiv părinți bolnavi. Și eu am COVID”, ne-a spus un părinte.

Primul caz a apărut joia trecută, în 18 februarie, când o educatoare a fost depistată positiv. De acolo s-au îmbolnăvit mulți copii. Duminică, după tre zile erau deja 9 copii bolnavi, iar apoi au urmat să se pozitiveze și părinții. 

Clujenii spun că ei au făcut presiuni la nivelul conducerii grădiniței pentru a sista activitatea. 

Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj nr. 2669 din 24.02.2021 privind rezultatele anchetei epidemiologice, înregistrată la Instituția Prefectului- Județul Cluj cu nr. 2302/25.02.2021, adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj nr.1537 din 25.02.2021, înregistrată Instituția Prefectului-Județul Cluj cu nr. 2303/25.02.2021, privind propunerea de suspendare a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit "Mica Sirenă" din municipiul Cluj-Napoca, la propunerea Consiliului de Administrație a unității de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică, CJSU Cluj a aprobat prin hotărârea nr. 16, suspendarea până la data de 08.03.2021, a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor, pentru această unitate”, se arată în decizia CJSU, nr. 16 din 25.02.2021.

Comentarii Facebook