Mese gratuite in piete pentru comerciantii care vand cel mai ieftin

Potrivit unui proiect de hotarare, aflat pe ordinea de zi a viitoarei sedinte de Consiliu local, comerciantii care practica cel mai mic adaos vor primi mese gratuite in pietele clujene.

 

Potrivit unui proiect prin care se completeaza regulamentul cadru de functionare a pietelor din Cluj, administratia "va asigura in fiecare piata pe care o administreaza mese de referinta pentru comercializarea produselor cu cel mai mic adaos fata de preturile de referinta comunicate zilnic de catre Sc Centrul Agro Transilvania SA Cluj. Aceste mese vor fi puse gratuit la dispozitia celor interesati".

 

Completarile aduse vizeaza limitarea preturilor de vanzare a produselor in pietele administrate de Primarie la dublul preturilor de referinta, adica cele practicate in Centrul Agro Transilvania. De asemenea, prin completarile aduse regulamentului, comerciantii sunt obligati sa aiba tinute decente si un comportament civilizat in relatia cu clientii, in caz contrat riscand amenzi de 100 pana la 200 de lei si acordarea unui punct de penalizare. Cei care nu vor respecta limita de preturi impusa de Consiliul local vor primi amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei si trei puncte de penalizare. la cinci puncte de penalizare acumulate, comerciantul isi pierde spatiul de vanzare.

 

Primaria are in administrare pietele Flora, Hermes si Zorilor. Proiectul va fi suspus aprobarii in sedinta din 26 august a Consiliului local.

Comentarii Facebook