Mesajul barbatului care a disparut cu copiii in Tarnita: Nu o sa ii mai gasiti niciodata VIDEO


Autoritatile nu au niciun rezultat in urma operatiunilor de cautare a celor trei disparuti in zona lacului Tarnita, un barbat de 48 de ani, si cei doi copii ai acestuia, de 3 ani si 15 ani.

Masina lui Nicolae Lapuste a fost gasita pe malul lacului luni seara, 27 februarie, in jurul orei 18.00.

"Un minor ne-a sesizat in legatura cu disparitia tatalui sau, impreuna cu doi dintre fratii sai, unul dintre ei provenind dintr-o casatorie anterioara a tatalui sau. In urma investigatiilor desfasurate, am depistat autoturismul abandonat in jurul orei 18.00 (n.red. luni, 27 februarie) pe malul lacului de acumulare Tarnita. In autoturism au fost gasite cateva obiecte de imbracaminte si ceva jucarii ale unuia dintre copii in varsta de 3 ani, o fetita. Facem verificari, incercam sa epuizam toate variantele posibile. Luam in calcul si varianta sinuciderii, pentru ca la plecare de acasa a lasat un mesaj filmat pe o camera de luat vederi in care isi lua ramas bun: isi ameninta familia ca nu o sa ii gaseasca niciodata", a declarat comiarul sef Cristian Pintea, adjunctul sefului IPJ Cluj.

Acesta a explicat si de ce cautarile merg atat de greu. "Lacul este acoperit de gheata. Ieri noaptea (n.red. noaptea de luni spre marti) gheata avea o cu totul alta configuratie decat o are acum. Viteza apei este foarte mare. Curentul de apa are peste 1 metru pe secunda. Am incercat scanarea fundului apei cu un sonar. Am gasit trei obiecte plutind la o adancime de 6-8 metri, dar nu s-a confirmat ca ar fi corpuri omenesti. Continuam verificarile si incercam sa contactam colegii specializati de la Mures, pentru a vedea cum putem intra sub gheata", a mai precizat Pintea.

Acelasi lucru l-a spus si purtatorul de cuvant al ISU Cluj. "Este gheata pe lac si conditiile sunt foarte grele. Scafandrii nu au putut sa intre in apa. Apa este foarte rece si gheata are si 30 de centimetri grosime. Vom decide cum se va actiona, dar totul va fi in functie de conditiile meteo", a afirmat plutonierul major Constantin Grebla, reprezentantul ISU Cluj.

Unul dintre copiii disparuti, baiatul de 15 ani, suferea de o afectiune psihica. Al doilea copil, Alexandra, de trei ani, este cautata cu disperare de mama ei. Kamelia Nagy a postat pe Facebook un mesaj si mai multe fotografii: "Va rog sa distribuiti, fetita mea e disparuta deja de 14 ore. Daca ati vazut-o cumva va rog sa sunati la 0747011445 sau la 112". Vezi AICI fotografiile.

Colegii barbatului, care este angajat la Hidrocentrala Marisel, dar era si taximetrist, sunt socati de gestul acestuia. "Era un baiat bun si prietenos, care nu ar fi in stare sa faca asa ceva, dar crede ca a suferit o depresie pentru ca s-a certat cu concubina, care a plecat de acasa.

Luni dupa-masa, Nicolae a fost dupa copii si i-a dus la dentist, dupa care i-a dus la Polus, unde s-a intalnit cu un alt taximetrist. Acesta l-a intrebat ce face si raspunsul a fost ca a venit la Polus sa le faca placerile la copiilor", a declarat Vasile Bodea, patronul Diesel Taxi.

Cautarile vor fi reluate miercuri, 29 februarie.

Comentarii Facebook