Medicul Sorin Ianceu a povestit cu lux de amănunte cele 6 ore petrecute după prăbușirea avionului

 

Doctorul Sorin Ianceu a fost externat de la Cluj luni, 3 februarie, și a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în cele 6 ore de la prăbușirea avionului și până când au fost găsiți.

 

Sorin Ianceu a declarat la Digi 24 că el și doctorul Zamfir au sunt la 112 și au făcut tot posibilul să o mențină în viață pe studenta Aura Ion.

 

Până cu trei-cinci minute înainte de momentul tragic, Adrian Iovan a fost calm. Am simțit ce se întâmplă în momentul în care pilotul făcea manevre repetate de degivrare. Se auzeau bucățile de gheață cum zboară de pe elice. În momentul în care am ieșit din ceață, se vedea deja culmea muntelui acoperită de zăpadă. A reușit să se ridice puțin deasupra culmii, după care a pierdut din nou altitudine. Se vedeau vârfurile brazilor, care se apropiau tot mai mult de fuselajul avionului. A fost momentul când mi-am dat seama că șansele sunt mari să nu mai poată redresa avionul. Niciunul dintre noi nu s-a uitat la celălalalt. Fiecare a încercat să își găsească o poziție în care să fie pregătit pentru impact”, a relatat Sorin Ianceu.

 

Printr-o gaură a fuselajului l-am văzut pe Radu Zamfir, care era pe partea cealaltă a avionului. Ceilalți doi colegi, doctorul Pivniceru și doctorul Calu erau inconștienți, întinși pe banchete, în spatele meu. Pilotul Adrian Iovan era încarcerat sub bord, iar Aura era azvârlită de pe ultimul loc până în spatele meu, deci aproape pe toată lungimea avionului. Împreună cu Radu Zamfir am reușit să eliberăm victimele. Cei doi medici și-au revenit, am acoperit-o pe Aura, pentru că spunea că nu își simte mâinile și picioarele. Am acoperit-o cu o pătură și cu hainele pe care le aveam pe noi”, a mai povestit medicul.

 

Am vorbit la 112, dar de pe telefonul doctorului Zamfir. Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliș pe drumul 1R, la jumătatea distanței, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbușiți. Știam localitățile între care s-a prăbușit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele ca să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu știu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicația Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conțină șase cifre, pe care să îl dăm mai departe și în funcție de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj”, mai spune chirurgul. 

 

Adrian Iovan până în ultima clipă s-a luptat ca să ne salveze pe toți. Pentru mine el rămâne un erou”, a spus Sorin Ianceu.

 

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion au murit în urma accidentului aviatic de la Cluj.

Comentarii Facebook