Medicii rezidenți din Cluj au ieșit în stradă: O să ajungem să se facă medicină ”made in China” FOTO



Peste 150 de medici rezidenți din Cluj au ieșit la protest , joi, în fața Prefecturii, aceștia fiind nemulțumiți de sumele foarte mici cu care sunt plățiți și de lipsa experienței acumulate în clinicile clujene.

Rezidenții clujeni se plâng din cauza salariilor foarte mici și de lipsa experienței acumulate în timpul rezidențiatului. Deși sunt mulțiumiți de faptul că au primit bursa promisă de premierul Victor Ponta, de 150 de euro, banii pe care rezidenții îi primesc sunt tot prea puțini, salariile fiind de 800-900 lei, pe lângă bursă.

Medicii se plâng și de faptul că nu sunt plătiți nici pentru gărzi sau ore suplimentare, pe care adesea sunt nevoiți să le facă.

Dacă nu se face ceva vom ajunge să fim tratați de medici din Congo și se va face medicina ”made in China”. Sunt clinici în care colegii mei din anii de rezidențiat nu participă la nicio intervenție și nu pun mana pe un ecograf. Facem gărzi neplătite. De asemenea stăm peste program cu orele și nu primim niciun ban. Nu-i acuzăm pe șefii de clinici care sunt acoperiți de lege în ceea ce fac, dar trebuie facut ceva pentru îmbunătățirea situației”, a declarat Paul Turcoman, liderul medicilor rezidenți din Cluj.

Comentarii Facebook