Medici de la IML Cluj puși în genunchi de un părinte disperat, care s-a săturat de MINCIUNI

 

Medicii de la Institutul de Medicină Legală din Cluj Napoca au fost puşi la respect de către o familie din Turda, care s-a săturat de abuzurile şi ilegalităţile comise de aceştia. 

 

Miercuri, 16 ianuarie, la orele prânzului, 3 dintre medicii IML Cluj au fost puşi la punct de către un bărbat din Turda, care s-a săturat că de trei ani medicii nu finalizează o expertiză medico-legală în cazul fiului său cu handicap. Surse din cadrul Instituţiei au declarat pentru Ştiri de Cluj.ro că bărbatul a venit la IML Cluj însoţit de către soţia şi un avocat. 

 

Sătul de minciuni, bărbatul, un sportiv de performanţă, a închis uşa de la biroul directorului Costel Siserman şi a început să facă un scandal. ”Mai era acolo medicul Mugur Pop şi Cristian Gherman. I-a spus lui Siserman să sune la poliţie că îi dă o palmă de pică pe jos. Apoi Siserman şi-a dat ochelarii jos de frică să nu ia bătaie. Medicul legist Mugur Pop a încercat să scape fugind pe uşă, dar bărbatul i-a zis că, dacă iese afară, îl bate de se c..ă pe el: Te rup acum, te dezmembrez, i-a strigat. Mugur Pop s-a pus în genunchi și a cerut îndurare. În tot acest timp, Cristian Gherman stătea ascuns după un birou”, a declarat un martor al întregului evenitent.

 

Bărbatul este din Turda şi este nemulţumit că Poliţia Cluj şi IML Cluj tergiversează de mai bine de trei ani un dosar penal în care un medic din Turda este acuzat de malpraxis. 

 

Cazul se referă la medicul ginecolog Ovidiu Lupsan din Turda, care a administrat unei femei gravide un medicament neomologat în România şi în Uniunea Europeană, denumit Cytotec. 

 

Medicamentul este omologat doar în Statele Unite şi se administrează pacienţilor care suferă de ulcer. Femilor gravide nu le poate fi administrat acest medicament deoarece provoacă avort spontan.

 

După administrarea medicamentelui au urmat nişte contracţii dure care au lăsat copilul fără oxigen, fapt ce a dus la alterarea ireversibilă a funcţiilor cerebrale. Copilul familiei Crişan are acum cinci ani şi este handicapat de gradul 1.

 

Familia Crişan a depus plângere penală împotriva medicului, dar dosarul penal bate pasul pe loc de mai bine de doi ani, din cauza medicilor legişti. Potrivit unor surse din IML Cluj, Poliţia Cluj a solicitat expertiză în acest caz în cursul anului 2011. 

 

Efectuarea acesteia a durat până în iunie 2012. Medicii de la IML Cluj au avut puncte de vedere diferite. Medicul Marius Vartic a opinat că medicamentul administrat de ginecologul Ovidiu Lupsan nu este omologat în România şi în consecinţă nu putea fi utilizat, în timp ce medicul legist Mugur Pop a opinat în sens opus. 

 

La această expertiză, Poliţia Cluj şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au solicitat o completare, care nu a fost realizată de mai bine de şapte luni.

 

Socant! A nascut un copil cu handicap, dupa ce un medic din Turda i-a administrat un medicament interzis

 

Foto Facebook: Medicul Mugur Pop

Comentarii Facebook