Medic militar clujean detașat în Suceava, infectat cu coronavirus. Va fi transferat la Cluj


Un medic militar din Cluj, detașat la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și prezintă simptome ușoare de boală. 

Managerul militar al Spitalului de Urgență Suceava, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat, sâmbătă, că încă nu se cunoaște sursa exactă a contaminării, însă cadrul medical respectiv lucra acum „în cel mai mare focar COVID din țară”. 

Este un risc asumat, într-un spital COVID se efectuează multe manevre medicale riscante, multe manevre generatoare de aerosoli. Se lucrează în condiții foarte grele, deficitul de personal duce la oboseală și astfel de incidente se întâmplă peste tot în lume. La un moment dat devin inevitabile”, a afirmat managerul Spitalului Suceava, colonelul medic Derioiu, potrivit monitorulsv.ro.

Acesta susține că nu vorba despre neglijență, lipsa echipamentelor sau absența instructajului, ci doar de un incident aproape inevitabil.

Ne asumăm riscul în acest război foarte dur pentru a salva vieți, pentru a ajuta populația. Ne luăm măsurile de precauție și luptăm să reducem pe viitor și mai mult riscurile de îmbolnăvire, dar ne putem contamina oriunde, știm asta și ne asumăm cu toții”, a afirmat col. dr. Daniel Derioiu.

Managerul militar a precizat că medicul depistat pozitiv și-a exprimat dorința de a fi transferat pentru tratament la o unitate medicală din Cluj. Ancheta epidemiologică în spitalul din Suceava se derulează împreună cu Direcția de Sănătate Publică.


Comentarii Facebook