Măsuri suplimentare de siguranță pentru meciul de baschet România - Spania, de la Cluj. Ce reguli trebuie să respecte spectatorii


Forțele de ordine anunță implementarea unor măsuri de siguranță suplimentare pentru a asigura desfășurarea în condiții normale a meciului de baschet dintre România și Spania, care va avea loc joi, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Joi, 20 februarie a.c., începând cu ora 18.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Cluj vor asigura măsurile de ordine publică și siguranţa spectatorilor prezenţi  la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu ocazia meciului de baschet masculin dintre echipele naţionale ale României şi Spaniei”, anunță IJJ Cluj.

Jandarmii clujeni vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această competiție şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Conform legislaţiei în vigoare vor fi efectuate controale corporale şi ale bagajelor, atât de jandarmii aflaţi în dispozitivele de prefiltrare cât şi la porţile de acces în sală.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj face următoarele recomandări:

-cei care participă la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces etc.);

-în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

-să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

-să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice;

-înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului.


Comentarii Facebook