Mârlănia este la ea acasă, la o sală de sport din Mănăștur. Ce a pățit o clujeancă: „Comportament batjocoritor/episoadele nu erau puține”


O clujeancă a relatat situațiile absurde prin care a trecut la o sală de fitness din cartierul Mănăștur, Cluj. Femeia spune că a fost batjocorită de angajații sălii de sport, care nu au ezitat să facă glume sexiste, dar și să o hărțuiască. Se pare că Clujul mai are mult până va ajunge la nivelul de educație cu care se laudă marile orașe europene, luând în vedere că mârlănia e la ea acasă, la o banală sală de sport. Recent, am relatat și cazul unui bărbat care a rămas fără adidași, după ce a mers la o sală de fitness din Cluj.

Sunt foarte multe nereguli privind comportamentul angajatilor sălii după cum sunt menționate și în ultimele review-uri lăsate pe google review, referitor la un comportament batjocoritor al angajaților, glume sexiste, misoginism, bullying, hărțuire și lipsa de transparența în a trata problema. Nu în puține cazuri, sunt multe comentarii ofensatoare adresate clienților, citez „ce panaramă e asta", „ce p**da”, oameni filmați de către antrenori pentru batjocură. 

Cât timp am frecventat acea sală, episoadele nu erau puține și am și fost supusă acelorași comportamente, până în punctul de hărțuire, să fiu strigată de un antrenor/antrenori ai sălii în scop de intimidare și batjocură în timpul efectuarii antrenamentelor, deși eram însoțită de propriul antrenor. Pe lângă cazul de a fi jignită de alt antrenor, am fost și urmărită prin sală de prietena/femeia cu care se vedea la momentul respectiv angajatul și supusă tot batjocoririi și gesticulării, lovirii de către aceasta. În urma înștiințării sălii, rezultatul a fost doar partea de victim blaming amestecată cu misoginism pentru a ascunde mizeria, pentru că în fapt „eu vreau atenție", sau „că așa suntem noi femeile, auzim lucruri care ni se par și nu sunt". 

Nu cred că sunt singurele incidente care s-au întâmplat și sunt sigură că alți clienți au renunțat în a mai frecventa locația. Ce am relatat mai sus sunt în mare lucrurile pe scurt, sunt și alte detalii privind motivul comportamentului unui angajat și alte evenimente. 

Cartierul este Mănăștur. Foarte târziu am realizat că unul dintre acei antrenori mă abordase acum ceva vreme în locul unde stăteam sa fim prieteni, să vorbim de câteva ori și am refuzat acele insistente. Cel cu prietena, nu va pot spune ce motiv, pentru ca nu-mi pot da seama. De amuzament? De mârlănie?”, a transmis clujeanca, pentru Știri de Cluj.

Femeia a preferat să păstreze anonim numele sălii și a angajaților de acolo, însă spune că sala are la momentul actual o mulțime de recenzii proaste pe Google, iar administratorii nu au făcut nimic pentru a rezolva problema.

Comentarii Facebook