Celebrul actor Arnold Schwarzenegger și-a umflat mușchii cu un medicament produs la Cluj. Avea o mulțime de efecte secundare


Celebrul actor Arnold Schwarzenegger, fostul Mister Univers, care a câștigat de șapte ori Mr. Olympia ajuns apoi actor și mai târziu guvernator al Californiei, s-a ales cu două bypass-uri coronariene din cauza dopingului cu steroizi fabricați la Cluj. Adevărată legendă în lumea culturismului, s-a dopat cu steroizi produşi la fabrica de medicamente Terapia, din Cluj-Napoca.

Nu regret nimic. Steroizii erau ceva nou la vremea respectivă. Am totul s-a făcut sub supravegherea doctorului. Nu pot da timpul înapoi, nu vreau ca lumea să mă înțeleagă greșit, nu încurajez așa ceva”, a afirmat mai demult Arnold Schwarzenegger, dezvăluind că, în perioada în care a devenit un sportiv competitiv, în Austria, a folosit Naposim, un steroid artificial patentat la fabrica de medicamente Terapia, scrie Adevărul.

boy.jpeg

Medicamentul a fost utilizat în cazuri de dopaj. Au recunoscut mari sportivi care l-au folosit. Clandestinii continuau să-l utilizeze, ambalând și comercializând sub această marcă notorie. Cine știe ce substanțe foloseau, active sau inactive care… dacă nu erau toxice, nu aveau de fapt niciun efect asupra utilizatorului”, a explicat Dragoș Damian, director Terapia.

Medicamentul, patentat la Terapia Cluj, avea ca efecte secundare impotența, probleme cu ficatul, probleme cardiovasculare, creșterea glandei mamare, agresivitate sau mărirea prostatei.

Comentarii Facebook