Mario Llosa a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Vezi ce a declarat laureatul Nobel pentru literatură


Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta a spus la finalul ceremoniei de decernare a titlului că va scrie în continuare, deoarece scrisul este ceva din care nu se poate opri.

Este o bună ocazie pentru a vorbi despre ce aduce ficţiunea, literatura civilizaţiei umane. Eu voi scrie mereu, nu mă pot opri din scris. Tot timpul scriu, este ceva din ce nu mă pot opri. Literatura are rolul de a da sens lumii şi de a ne îmbogăţi viaţa”, a spus scriitorul la finalul ceremoniei.


În discursul său, Mario Llosa a povestit despre rolul literaturii de ficţiune care în perioada regimurilor totalitare putea consituit un loc unde populaţia se putea retrage şi se putea detaşa de problemele inerente ale vieţii de zi cu zi.

Scriitorul peruan a mulţumit UBB pentru că a i-a acordat acest distins titlu de Doctor Honoris Causa. „Este o onoare pentru mine să primesc DHC de la o aşa universitate prestigioasă, sunt profund recunoscător şi promit că nu voi dezamăgi persoanele care mi-au oferit această recunoaştere. Este o recunoştinţă care implică un mandat pe viitor, de muncă intelectuală şi civică”.

Comentarii Facebook