Managerul unui spital din Cluj care castiga 9.278 de lei pe luna!


Managerul unui spital din judetul Cluj castiga lunar un salariu de 9.278 lei, adica al treilea venit ca marime dintre toti directorii de unitati sanitare din Romania.

Cristiana Ciortea (foto), managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj, a avut in 2010 un venit net total de 111.345 de lei, adica 9.278 de lei. Aceasta suma o plaseaza pe locul trei in tara, intr-un top al celor mai bine platiti manageri de spitale.

Primul loc este detinut de Monica Boer, managerul Spitalului de Psihiatrie Alexandru Obregia din Bucuresti, cu un venit lunar de 10.903 lei.

Pozitia secunda este ocupata de Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta, care a castigat pe luna 9.336 de lei.

In top 20, pe pozitia 18 se afla managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Tudor Simionescu, care are un venit lunar de 2.920 de lei.

Topul realizat de econtext.ro nu este complet pentru ca foarte multe spitale, cum sunt spre exemplu Institutul de Urologie si Transplant sau Instititul Oncologic din Cluj, nu au trecute pe site -urile oficiale declaratiile de avere ale managerilor.

In aceste conditii, este foarte posibil ca alti directori sa castige mai mult decat cei care apar in top.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

"Pentru o informare corecta si competa, va aducem la cunostinta ca veniturile nete ale managerului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca se compun din doua surse: Venituri salariale aferente functiei de manager, comparabile cu veniturile managerilor altor spitale de aceeasi categorie. Venituri din activitatea de cercetare stiintifica medicala, desfasurata in conformitate cu prevederile legale", se arata intr-o nota semnata de directorul financiar contabil al Spitalului, Delia Dragomir.

Cu toate acestea, declaratia de avere completata de managerul unitatii sanitare, Cristiana Ciortea, nu se specifica in mod clar sursele de venit, ci numai venitul total.

 

Vezi AICI declarati de avere!

 

Comentarii Facebook