Comerciantii de pepeni din Cluj-Napoca, amendati de politistii locali


Politistii locali din Cluj-Napoca au amendat in ultimele luni 15 comercianti de pepeni si au confiscat 320 de kilograme de pepeni.

"Primaria municipiului Cluj-Napoca a incheiat in acest an 15 procese verbale de constatare a contraventiei pentru comercializarea de pepeni. Valoare totala a amenzilor aplicate este de 15.000 lei. Totodata au fost confiscare 250 kg de pepeni verzi, 70 kg pepeni galbeni, 35 kg ardei, 40 kg rosii, 20 kg vinete si 12 kg castraveti.

In anul 2011, in municipiul Cluj-Napoca au fost aprobate 26 de amplasamente pentru comercializarea de pepeni pe domeniul public si 26 de amplasamente pe terenuri private. Politistii locali monitorizeaza toate amplasamentele si aplica sanctiuni in situatiile in care constata nerespectarea prevederilor legale", se arata intr-un comunicat al Primariei.

Politistii locali au depistat o serie de nereguli, intre care: comercializarea in alte locuri decat cele autorizate, ocuparea unor suprafete mai mari decat cea aprobata, lipsa verificarilor metrologice la cantare lipsa contractelor de salubritate, comercializarea altor produse agricole de sezon decat cele aprobate pe aceste amplasamente (rosii, ardei, castraveti, vinete) si desfasurarea activitatii de alte persoane decat cele mentionate in certificatul de producator.

Comentarii Facebook