Magia sărbătorilor n-a ajuns în tot Clujul! Locuitorii unui oraș, supărați de lipsa iluminatului festiv: ,,Fiul meu de 5 ani vă consideră un fel de Grinch"


Se pare că magia Crăciunului n-a mai ajuns și la Huedin. Cei care locuiesc în oraș se plâng că nu există deloc decorațiuni specifice sărbătorilor, copii fiind cei mai afectați. 

"Oare la noi in Huedin când se vor aprinde luminițele", asta ma întreabă copiii mei în drum spre Cluj, admirandu-le! Chiar asa domnilor consilieri și domnule primar, când?  Băiatul meu  de 5 ani va considera un fel de Grinch ( va rog sa vizionați filmul dacă nu îl stiti) care fura magia sărbătorilor de Crăciun!

Poate nu e târziu sa o readuceți! Eu cred ca , copiii din Huedin merita sa se bucure de acele luminițe! Știu, ei nu au dreptul la vot, dar noi, parintii îl avem!!!'' a scris o femeie care locuiește în Huedin.

Motivul pentru care cetățenii din Huedin nu au parte de iluminat festiv este ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 90/2023, care interzice instituțiilor să mai finanțeze din fonduri publice organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivități, sărbători tematice, concerte, festivaluri sau alte cheltuieli cu ocazia sărbătorilor de iarnă, anunță autoritățile locale

,,În acest context, orașul Huedin nu va putea organiza din fonduri publice, iluminatul festiv de sărbători, sau alte  evenimente comunitare, excepție făcând cheltuielile ocazionate de organizarea Zilei Naționale a României”, se arată într-o informare a Primăriei Huedin.

Autoritățile locale au încercat să apeleze și la cetățeni și sponsori, însă se pare că până acum, eforturile au fost în zadar. 

,,Dorim ca și anul acesta orașul să fie îmbrăcat în luminițe colorate, astfel că sponsorii binevoitori pot să susțină acest demers.”, anunță reprezentanții instituției.


Comentarii Facebook