Mesajul unei profesoare din Cluj, pentru părinții care vor să le cumpere cadouri de Crăciun cadrelor didactice: ,,Este umilitor pentru un dascăl"


O profesoară din Cluj le-a transmis părinților care doresc să le cumpere cadouri profesorilor că acest lucru nu este necesar, ci mai degrabă umilitor. Dascălii și-au ales acest domeniu pentru a educa generațiile tinere nu pentru a primi cadouri, care de multe ori nici nu sunt pe gustul lor, spune femeia.

,,Dragi mămici

Vă urmăresc cu interes deoarece toata viața mea am dedicat-o copiilor.Am vazut o postare unde o mamica cerea grupului sugestii pentru un cadou pentru doamna invatatoare.

Am citit si comentariile.Vreau sa va spun ca ,cadrele didactice își aleg aceasta meserie pentru ca le place ,nicidecum pentru cadouri.Eu nu cred ca un cadru didactic a cerut cuiva un cadou.In primul rand ,Codul bunelor maniere,spune clar cui se fac cadourile si in ce consta aceste cadouri.

Este umilitor pentru un dascal sa i se dea un cadou,parcă am fi coafeza,manichiurista sau chelnerul.

Pentru mine ca dascăl cel mai frumos cadou este sa vad ca am reușit sa fac dintr-un elev un om realizat și sa vad ca după zeci de ani nu m-a uitat,se bucura să-mi prezinte familia,copilașii.Asta e cel mai frumos cadou si cel mai valoros.

V-ați intrebat vreodata cum ne simțim noi ca dascali sa apara părinții cu oale, cratițe ,blide ,prajitoare de paine, cafele,bomboane și.....altele.

Nu ,mulțumim noi știm ce cafea bem,noi știm ce parfum folosim,noi știm ce mancam,etc.

Am refuzat si martisoare,flori si invitații la banchet deoarece am auzit comentarii de genul:iar sa-i luam flori,ce sa manance pe banii nostri.

In primii mei ani de invatamant am primit in particular ca si cadou, doua obiecte:un album de arta si o vaza de rubin ,de la doi elevi exceptionali. 

Când le priveam îmi aminteam de ei. Din păcate vaza s-a spart singura la multi ani dupa moartea elevei într-un accident cumplit. Atat!

Sa aveti sărbători fericite alături de familiile voastre si sa nu uitati ca dascalii nu așteaptă cadouri!” a scris femeia pe un grup destinat mămicilor din Cluj. 


Comentarii Facebook