Maghiarii fac coada in fata Consulatului Maghiar din Cluj pentru a primi cetatenie STIREA CITITORULUI

 

Etnicii maghiari au ajuns sa stea la coada in fata Consulatului Maghiar din Cluj-Napoca pentru a-si depune dosarele pentru obtinerea cetateniei.

 

"Maghiarii stau la coada in fata Consulatului pentru a-si depune dosarele. Mi se pare ca isi bat joc de noi romanii. In tara noastra ajung sa isi ceara cetatenie pentru o alta tara. Oare ce isi vor mai dori, sa plecam noi din tara?", ne-a scris Ionut Tudor, care ne-a trimis si fotografiile.

 

Etnicii maghiari din Romania isi pot depune cereri pentru obtinerea cetateniei din 3 ianuarie 2011. Seful Centrului pentru Democratie, Szasz Peter, a declarat ca circa 120.000 de maghiari din judetul Cluj ar trebui sa isi depuna dosarele pentru obtinerea cetateniei.

 

Stiri de Cluj a publicat in urma cu doua saptamani o ancheta prin care s-a demonstrat faptul ca prin Fundatia Miscarea Nationala a Maghiarilor din Transilvania (EMNT), condusa de vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, Guvernul Ungar ii sprijina cu 2,25 milioane de lei pe etnicii maghiari care vor sa obtina cetatenia.

 

Vezi si...

Laszlo Tokes, finantat cu bani de la Budapesta, pentru a-i ajuta pe maghiarii care vor sa ceara cetatenie

VEZI ce drepturi vor avea etnicii maghiari care primesc cetatenia maghiara: Acces mai usor la o viza pentru SUA - VIDEO

Comentarii Facebook