VEZI ce drepturi vor avea etnicii maghiari care primesc cetatenia maghiara: Acces mai usor la o viza pentru SUA - VIDEO

 

Consulul maghiar la Cluj, Mathias Szilaghy, a declarat ca persoanele care vor solicita cetatenia maghiara si vor obtine acest lucru vor beneficia de o serie de facilitati. La Consulatul Maghiar Cluj au fost amenajate 4 ghisee pentru primirea dosarelor.

 

Una dintre cele mai importante facilitati pe care o vor avea etnicii maghiar care vor primi cetatenia statului vecin va fi accesul mai facil la o viza pentru Statele Unite ale Americii.

 

"Viza este obligatorie si pentru cetatenii maghiari in Statele Unite, dar noi avem un sistem simplificat pentru acordarea vizelor, ceea ce este o oarecare diferenta, dar nu atat de mare pe cat se presupune", a declarat Mathias Szilaghy, consulul maghiar a Cluj.

 

De asemenea, pe baza cetateniei etnicii maghiari ar putea merge sa lucreze in tarile europene care interzic in acest moment accesul cetatenilor romani, precum Marea Britanie.

 

"Mi se pare ca aceste avantaje relative. Eu nu as spune ca aici este o foarte mare diferenta, daca avem in vedere ca foarte multi romani lucreaza in afara Romaniei, mult mai multi decat maghiari. Asa ca toata situatia este invers. Cu intrarea Romaniei in spatiul Schengen aceste avantaje vor disparea", a mai spus Mathias Szilaghy.

 

Dosarele pentru obtinerea cetateniei maghiare vor putea fi depuse la Consulatul Maghiar din Piata Unirii, intre orele 9.00 si 19.00.

 

Cetatenia o pot dobandi si romanii care pot dovedi faptul ca au avut un stramos maghiar si cunosc limba maghiara.

Comentarii Facebook