M-am vaccinat cu (lotul ABV 2856), în Mociu, județul Cluj. Ce simptome am avut - FOTO


Ca jurnalist, conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, m-am vaccinat în 19 februarie, la centrul de la Mociu. Aș fi putut să mă vaccinez mai devreme, dar am trecut în luna decembrie printr-un episod COVID-19 și am zis că mai bine aștept, la recomandarea unor medici.

Testarea anticorpilor m-a determinat, la începutul lunii februarie, să mă înscriu la vaccinare și am fost repartizat în Mociu. Testul anticorpilor a arătat că nu stau bine. Avem 5,6 puncte, iar minim ar fi trebuit să am 9. Revenind la vaccinare. M-am vaccinat într-o zi de vineri, acum 3 săptămâni, la ora 8.00. 

În prima zi, nu am avut niciun simptom, dar a doua zi, dimineața, m-am trezit cu dureri de cap, dureri în zona injecției, o stare de oboseală și ușoare palpitații. Problemele au continuat pe parcursul zilei, iar duminică am mai avut dureri de cap.

Un ușor disconfort cardiac s-a menținut pe parcursul zilelor care au urmat, dar alte probleme nu au mai fost. Am luat câteva aspirine cardio și lucrurile s-au reglat.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, dr. Mihai Moisescu, mi-a spus ulterior, la o discuție avută, că ar fi trebuit să raportez efectele adverse. Probabil că foarte puțini o mai fac, mergând ca și mine pe principiul ”trece”. 

Recomandarea mea, acum, este ca după imunizare să vă monitorizați și să raportați efectele adverse. Fără aceste raportări, medicii nu au cum să știe dacă sunt probleme cu un anumit lot. Probabil și alții au avut efecte adverse similare, fiind discuții acum că vaccinurile din lotul ABV 2856 duc la coagularea sângelui. Lucrurile nu au fost clarificate, fiind și greu dacă pacienții nu se prezintă pe loc la medic, ci stau să ”treacă”.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi folosirea vaccinului AstraZeneca, pentru că nu s-a demonstrat riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser. 

Lotul de vaccinuri AstraZeneca ABV 2856 a fost suspendat de România. Acest lot a fost administrat în Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

WhatsApp Image 2021-03-12 at 09.40.18.jpeg

Comentarii Facebook