Miercuri 24 Aprilie

Lucrările la Parkingul Negoiu continuă. Anul acesta se termină lucrările

 

Parkingul Negoiu va fi construit mai departe de firma care era în asociere cu SC Construdava și care s-a angajat că poate termina lucrarea.

 

Acest lucru ar însemna o economie de timp, pentru că Primăria Cluj-Napoca nu va mai trebui să facă o nouă licitație. 

 

Firma Construdava se angaja în iunie 2016 că va termina parkingul cu 376 de locuri până la finele anului 2016, dar a dat faliment între timp.

 

În vara anului 2016, primarul Emil Boc dădea firmei un ultimatum: ”Din cauza intrării în insolvență a firmei de construcții, parking-ul Negoiu nu a putut fi finalizat la termen, în 2015.

 

Acord un ultim termen de grație, 31 decembrie 2016, pentru finalizarea acestui parking, sub rezerva rezilierii și organizării unei noi licitații.

 

O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală, până la data de 31 decembrie a.c. 

 

Totuși, dacă graficul săptămânal și lunar prezentat de firma de construcții nu va fi respectat, voi proceda la rezilierea contractului, cu toate consecințele legate de întârzierea finalizării acestuia.

 

Constructorul nu s-a ținut de cuvânt și a intrat în faliment. ”O veste oarecum bună este că asociatul firmei care a câștigat licitația și care a intrat în faliment a acceptat să preia lucrările de la parkingul Negoiu. Și-au dat acordul, ceea ce înseamnă că vor termina anul acesta parkingul. Am făcut verificările tehnice în legătură cu această firmă. Noi nu putem semna actul adițional numai dacă îndeplinesc condițiile de economicitate. Nu va mai trebui licitație ceea ce însemna conservarea șantierului timp de 6 luni și apoi licitație, adică tot anul ar fi fost ocupat fără a se mai lucra. Așa ar putea fi totul gata în luna octombrie 2017”, a spus primarul Emil Boc.

 

Lucrările la parking-ul de la intersecția străzilor Mehedinți și Negoiu au început în toamna anului 2013, licitația fiind câștigată de firmele Construdava și ICCO Emerg. Termenul de finalizare era 5 septembrie 2015.

 

Parkingul cu demisol, parter și cinci etaje, oferă un număr de 376 de locuri de parcare locuitorilor din zonă. Investiția are o valoare de aproape 6,5 milioane de lei.

Comentarii Facebook