Locomotiva de epocă, expusă la Gara Cluj, WC public pentru unii - VIDEO

 

Locomotova din anii 50, expusă la Gara Cluj, este folosită de unii ca WC. Catalogată drept obiect de patromoniu, locomotiva este un punct de atracție turistică.

 

În loc să fie admirată de turiști, un boschetar o folosește pentru a urina pe ea, chiar sub nasul angajaților de la Căile Ferate Române.

 

Locomotiva cu aburi a fost expusă la finele lunii noiembrie, pe şinele de cale ferată special create pentru ea.

 

Considerată un Ferrari al căilor ferate, locomotiva prindea viteza de 80 de kilometri pe oră, față de 50 de kilometri cât prindeau alte locomotive în acei ani. A stat 13 ani în depoul CFR Cluj, iar acum a fost restaurată și expusă, făcând parte din patrimoniul cultural naţional al ţării. Mai sunt câteva locomotive expuse în Oradea, Sinaia și Orăştie.

 

Regionala de Cale Ferată Cluj trăieşte un moment fericit prin salvarea unui obiect de patrimoniu deosebit de valoros. Am pus în Gara din Cluj-Napoca şi rămâne pe vecie o locomotivă cu aburi care face parte din patrimoniul cultural naţional al României, 150.139. Au trecut foarte mulţi ani până această locomotivă să ajungă aici. Este restaurată aşa cum o vedeţi şi meritul este al Regionalei CFR Cluj. Este un obiect care, în scurtă vreme, va avea foarte mulţi musafiri. Şi o să mai vedeţi ceva ce o să placă publicului: foarte mulţi nuntaşi, la fel cum se întâmplă la Oradea, unde vin miri şi din Budapesta. Aşa va fi şi aici”, a declarat Radu Bellu, reprezentant al diviziei patrimoniu din cadrul CFR, la amplasarea locomotivei.





Comentarii Facebook