Lingurar Marcu, interlopul urmărit de Poliție prin Cluj-Napoca, este deosebit de periculos, dar legea pare a fi de partea lui


Bărbatul urmărit de poliție din cartierul Bună Ziua, prin Gheorgheni și prins pe strada Soporului, este la a treia urmărire cu Poliția în ultimii 5 ani. În 2018 și 2020, Poliția l-a urmărit și a tras gloanțe după el. În 2015, mașina fugarului s-a oprit într-o bordură și o roată s-a spart.

Conform arhivei Știri de Cluj, în 2015, trei infractori periculoși au pus pe jar Poliția Cluj, într-o seară de vineri, după o urmărire ca în filme. Autoturismul a fost semnalat în cartierul Mănăștur, Poliția încercând să îl oprească pentru că a încălcat legislația rutieră. Șoferul a trecut pe roșu. 

Mașina era condusă și atunci de Marcu Lingurar, 24 de ani, dat în urmarire locală de către polițiștii de la IPJ Cluj pentru spargeri de locuințe. Acesta nu a oprit și a fugit de poliție, fiind urmărit prin tot Clujul. În Mărăști, a lovit un alt autoturism, în zona Kaufland, și apoi s-a oprit într-o bordură. Cei trei bărbați au fugit, unul fiind prins.

9143372fe737167bae8395d0d6446335.jpg

Surse din cadrul Poliției Cluj precizau atunci că de fapt cei trei plănuiau o spargere în Mănăștur. Poliția rutieră i-a oprit, în cadrul unei operațiuni prin care se încerca prinderea lor. Marcu Lingurar a fost filat în cartierul Mănăștur, pe strada Vidraru, de polițiștii de la Secția 4 de Poliție din Cluj-Napoca, când punea la cale o spargere și ”studia” un apartament de la parterul unui bloc.

Cei trei au plecat cu un autoturism Rover, condus de Marcu Lingurar deși acesta nu avea permis de conducere, iar masina nu era asigurata.

În mașină se mai găseau doi infractori periculoși, unul dintre ei fiind Eugen Rostas, de 27 de ani, din Baciu, județul Cluj.

Marcu Lingurar, 24 de ani, din Apahida, fusese condamnat în 2010 la opt ani de închisoare, pentru furt, fiind eliberat în luna mai 2015, cu un rest de pedeapsa de executat de trei ani. 

Marcu Lingurar este analfabet și nu putea să obțină permisul de conducere. Acesta a fost eliberat condiționat din arest, așa că dacă va fi prins va executa și anii cu care i-a fost redusă pedeapsa. 

Culmea, în 2018, acesta a fost urmărit din nou de Poliție prin Cluj-Napoca și chiar au fost trase focuri de armă. El a fost reținut atunci pentru 30 de zile, dar a fost eliberat și a fost cercetat în alte dosare. El a fost condamnat la închisoare între timp, dar a fost eliberat rapid în septembrie 2019, în baza recursului compensatoriu, pe baza cărora au fost eliberați din pușcării 21.000 de infractori periculoși.

În 26 ianuarie 2020, Lingurar Marcu a recidivat și acum a fost iarăși urmărit de poliție prin Cluj-Napoca, fiind trase focuri de armă în Gheorgheni. Polițiștii au fost folosite 5 focuri de armă și l-au prins pe Lingurar Marcu, după ce acesta a intrat într-un șanț. El rula cu viteză pe strada Soporului și se îndrepta spre Apahida, sperând să scape de polițiști, pe drum.

WhatsApp Image 2020-01-26 at 17.15.07.jpeg

Acesta este acum în arest preventiv și va fi dus în fața procurorilor cu propunere de arest preventiv.

Alarmant este faptul că un bărbat fără permis de conducere a reușit în tot acest timp să conducă, fără a putea fi oprit de nimeni și toate pedepsele primite sunt infime față de pericolul pe care acest infractor în reprezintă.

Imagini de la reținerea lui pe strada Soporului.

Comentarii Facebook