Sambata 21 Mai

Cine e interlopul după care a tras poliția din Cluj cu pistolul în Gheorgheni. În 2015 și 2018, a operat la fel - FOTO


Bărbatul care a fugit cu BMW de poliție după un filtru pe Nicolae Titulescu, în cartierul Gheorgheni, este un infractor periculos din Apahida. 

Lingurar Marcu, are 29 de ani, iar duminică în jurul orei 16.00, a spart cu BMW un baraj al Poliției, în Gheorgheni, s-a tras după el cu arma, iar apoi a căzut într-un șanț în Sopor. 

Lingurar are în cazier multe infracțiuni de furt, tâlhărie și la regimul rutier.

Incidentul de duminică a fost semnalat prima dată de șoferii care circulau pe strada Bună Ziua. Aceștia au sunat la 112, spunând că un șofer conduce haotic, iar poliția a pornit pe urmele lui. BMW nu a oprit la semnalele poliției și a continuat cursa spre Piața Cipariu, unde a fost oprit. Când i s-au cerut actele, Lingurar Marc a demarat în trombă.

Urmărirea a continuat pe Bulevardul Nicolae Titulescu și apoi spre Sopor. ”Era ca în filme, de pe fiecare stradă apărea câte o mașină de poliție. La final cred că erau vreo zece mașini după BMW, care îl urmăreau. Au tras mai multe focuri de armă, și probabil șoferul s-a speriat și a accelerat și mai tare. A intrat cu mașina în alte două mașini ale poliției, hotărât să nu se lase prins. Când au ajuns în zona Sopor s-a tras din nou, și probabil i-au atins cauciucurile și a ajuns cu mașina într-un șanț de pe marginea drumului”, a declarat un martor.

Lingurar a fost scos din mașina eșuată în șanț, iar la testare a reieșit că avea o alcoolemie de 0,40 grame la mie în aerul expirat și că nu avea permis de conducere. ”Bănuim că venea de la o spargere și a fugit ca să nu fie prins. Vom continua ancheta cu el în stare de reținere”, a relatat un polițist, participant la acțiune.

Lingurar Marcu a mai fost urmărit prin Cluj de Poliție și în 2015. Atunci el venea de la o spargere dată la un apartament din cartierul Mănăștur. Poliția l-a oprit la ieșire din bloc, dar a reușit să fugă cu ceilalți doi complici. ”Au observat mașina poliției și au încercat să fugă de la fata locului știindu-se urmăriți. A urmat o urmărire prin tot Clujul, care s-a derulat din cartierul Mănăștur până în cartierul Mărăști, unde mașina condusă de Marcu Lingurar a lovit un autoturism Skoda, care circula regulamentar. Din păcate pentru șofer, acesta va trebui să își repare singur mașina deoarece autoturismul condus de Lingurar Marcu Lucian nu era asigurat. După ce au oprit mașina, cei trei au fugit care încotro”, spune un oficial al Poliției Cluj.

În 2018, a fugit din nou de poliție și s-a tras cu pistolul după el. 

Conform primelor informații, la data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul ca, pe raza Cartierului Buna Ziua, din Cluj-Napoca, un participant la trafic conduce haotic.

Au fost anunțate toate echipajele de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, respectivul conducator auto fiind ulterior oprit de către polițiști.

Conducatorul auto este un tanar, in varsta de 29 de ani, din comuna Apahida, județul Cluj.

Cel în cauză nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, avariind două autospeciale ale Poliției dispuse în vederea unui blocaj în trafic al respectivului autoturism și alte două autovehicule civile.

S-a făcut uz de armă de către un polițist aflat în misiune în plan vertical și asupra autovehiculului urmărit, iar pe strada Soporului, autovehiculul condus de tânărul de 29 de ani a derapat, ieșind de pe partea carosabila.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0.40 mg/l alcool în aerul pur expirat. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul ca acesta nu deține permis de conducere.

La momentul opririi, bărbatul se afla singur în mașina. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime omenești.

Vezi AICI foto și VIDEO cu incidentul.

La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și neexecutarea sancțiunilor penale, fapte prevăzute de Codul penal.

În fapt, la data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că un șofer conduce haotic pe străzile de pe raza cartierului Bună Ziua, din Cluj-Napoca.

Echipajele de poliție aflate pe teren au fost alertate cu privire la sesizarea primită, iar autovehiculul a fost interceptat pe strada Sfântul Ion de către patrula de poliție din cadrul Secției 4 Poliție. 

Bărbatul în vârstă de 28 de ani nu a oprit la semnalele agenților, și-a continuat deplasarea și a acroșat două autospeciale de poliție cu care s-a încercat blocarea acestuia în trafic. 

Bărbatul și-a continuat deplasarea spre centrul orașului, iar pe traseu a acroșat alte două autoturisme ale unor participanți la trafic.

În contextul urmăririi, s-a făcut uz de armă în plan vertical și înspre autovehiculul urmărit. În urma acestei acțiuni, nicio persoană nu a fost rănită.

Pe strada Soporului, autoturismul condus de bărbat a părăsit partea carosabilă, intrând în șanțul de pe marginea drumului. Polițiștii l-au extras pe bărbat din mașină și l-au imobilizat. 

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de probe biologice la unitatea medicală pentru a se stabili alcoolemia în sânge sau prezența altor substanțe interzise în organism.

Totodată, s-a stabilit că acesta nu avea permis de conducere.

Întrucât s-a stabilit că bărbatul a încălcat interdicția de a conduce autovehicule, interdicție stabilită printr-o pedeapsă complementară anterioară, polițiștii s-au sesizat din oficiu și pentru infracțiunea de neexecutare a sancțiunilor penale.

Bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Comentarii Facebook