Liceenii clujeni vor sa studieze in Danemarca, pentru ca taxele sunt aproape zero


Liceenii clujeni vor sa isi continue studiile in strainatate si cele mai "vanate" sunt universitatile din tarile scandinave, unde taxele de scolarizare sunt zero.

"Pentru a aplica la universitatea din Damemarca, studentul trebuie sa aiba diploma de bacalaureat, peste sase. De asemenea, cel care aplica trebuie sa aiba un certificat de limba engleza ori Cambridge, ori Toefl, ori IELTS, dar daca nu il au, vor da un examen de limba inainte de a pleca din tara. In ceea ce priveste costurile, acestea sunt suportate de catre universitate, astfel ca studiile sunt gratuite, insa cazarea, masa si celelalte cheltuieli sunt suportate de catre cel care aplica. Suma ar fi cam intre 600 si 800 de euro, in functie de bugetul fiecaruie. Oferta noastra vizeaza programe de licenta si master", a precizat reprezentatul universitatii Aalborg University din Danemarca, Cristina Santamarian. 

Sorin este elev in clasa a XII-a la Colegiul National Emil Racovita si ar vrea sa isi continue studiile in strainatate, alegand Danemarca. "Sansele de reusita sunt mai mari cu o diploma de absolvent de facultate in straianatate. Sunt sanse sa raman chiar acolo, daca tot sunt pregatit. Faptul ca totul este platit ma atrage si am si multi colegi, care si ei se gandesc sa plece", a spus tanarul.

 

Vezi AICI oferta universitatilor din Danemarca.

 

Elevii clujeni au fist pusi pe ganduri de Targul de educatie Europan - European Education Fair 2012, care s-a desfasurat zilele trecute.

 

Studenti si elevi prezenti la Targul de educatie Europan - European Education Fair 2012

Comentarii Facebook