Studenti si elevi prezenti la Targul de educatie Europan - European Education Fair 2012

 

Elevii si studentii din Cluj-Napoca au posibilitatea de a studia in strainatate la universitati din Marea Britanie, Elvetia, Olanda, Danemarca, Franta, Italia si Suedia.

Targul universitatilor si liceelor din Europa, desfasurat joi la Cluj-Napoca a strans numerosi studenti si elevi carora li s-a oferit posibilitatea de a fi informati despre programul pentru care vor sa aplice.

Aalborg University din Danemarca este una dintre universitatile care le ofera tinerilor posibilitatea de a studia in afara tarii. Programul pus la dispozitia celor interesati este la nivel de licenta si master.

"Pentru a aplica la universitatea din Damemarca, studentul trebuie sa aiba diploma de bacalaureat, peste sase. De asemenea, cel care aplica trebuie sa aiba un certificat de limba engleza ori Cambridge, ori Toefl, ori IELTS, dar daca nu il au, vor da un examen de limba inainte de a pleca din tara. In ceea ce priveste costurile, acestea sunt suportate de catre universitate, astfel ca studiile sunt gratuite, insa cazarea, masa si celelalte cheltuieli sunt suportate de catre cel care aplica. Suma ar fi cam intre 600 si 800 de euro, in functie de bugetul fiecaruie. Oferta noastra vizeaza programe de licenta si master", a spus reprezentatul universitatii Aalborg University din Danemarca, Cristina Santamarian. 

"Am venit sa vad ce oferte sunt pentru domeniul bussines. Ma intereseaza Anglia, pentru ca acolo se invata la un nivel mai ridicat, insa viata este cam scumpa acolo. Daca nu voi gasi ceva convenabil in Anglia si ca pret, voi opta pentru Germania, deoarece cunosc si limba bine", a spus studentul Coman Vasile.

In cadrul evenimentului, organizatorii au pregatit si o serie workshopuri: de la ora 12:00 - "Informarea profesionala", de la 13:00 - "Parerea liceenilor despre invatamant", iar de la 14:00 va avea loc un examen de limba engleza.

 

Targul de educatie Europan - European Education Fair 2012 se afla la cea de-a treia editie. Mai multe detatii despre universitati puteti gasi AICI.

Comentarii Facebook