Liberalii clujeni au protestat fata de criza financiara de la Institutul Inimii: "Clujul are suflet, Emil Boc NU! - FOTO


Liberalii au protestat in fata sediul PDL Cluj in legatura cu situatia financira dificila a Institutului Inimii "Nicolae Stancioiu" din Cluj Napoca.

"Am citit in presa povestea unui copil si m-am ingrozit. Nu e posibil sa lasi copiii sa moara prin subfinantarea sistemului", a declarat Ioan Baldea, liderul TNL Cluj.

Doi tineri liberali au protestat in fata sediul PDL Cluj si au avut legate de gat doua pancarte. Ei au impartit si fluturasi clujenilor.

"Sute de copii sunt condamnati la moarte anual. Guvernul Romaniei nu aloca bani pentru operatiile de la Institutul Inimii. Unde sunt banii, Emil Boc?
", au scris liberalii pe pancarte.

Un alte mesaj l-a vizat pe ministrul Sanatatii, Cseke Attila: "Realizarile ministrului URMD al Sanatatii, Cseke Attila: Spitale inchise, paturi blocate. Mii de oameni mor cu zile din lipsa tratamentului! Demisia, Cseke Attila! Sanatatea romanilor merita mai mult", au scris liberalii pe cea de-a doua panarta.

Institutul Inimii din Cluj Napoca s-a confruntat in ultimele zile cu o criza financiara si medicii au fost nevoiti sa sisteze operatii.

Directorul Institutului, Tudor Simionescu, a declarat, insa, ca fondurile sunt asigurate pentru urmatoarele doua luni din resurse proprii, iar operatiile pe cord au fost reluate pentru adulti si copii.

Comentarii Facebook