La bătaia dintre interlopi și Scutul Negru de la Aghireșu, poliția a ”jucat” cu interlopii - VIDEO

 

Patronul firmei Scutul Negru, Dorin Nemeș, a povestit, miercuri seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, cum a decurs intervenția angajaților săi la discoteca din Arghireșu, intervenție soldată cu mai mulți răniți.

 

Incidentul s-a produs în noaptea de 13 spre 14 iulie. Cei de la Scutul Negru au fost chemați pentru a potoli mai mulți clienți recalcitranți care nu au plătit bilet de intrare, cunoscuți interlopi locali. 

 

Poliția a ajuns acolo la 1.01, după ce agenții de acolo au sunat la 112 și au chemat Poliția. Au intrat în discotecă și au stat 3 - 4 minute. Au văzut care este situația. Le-au spus celor trei băieți de la Scutul Negru că bătaia este înauntru. <<Noi înauntru nu avem nicio autoritate. Vă rugăm frumos să îi scoateți afară pe cei 15 care nu au plătit bilet. Să îi scoateți să ni-i predați nouă>>.

 

S-au urcat în mașină și au plecat spre surpriza agenților de la Scutul Negru, care nu știau ce să facă. Au lipsit circa 10 minute. Agenții s-au retras și au cerut sprijin de la dispecerat. Au venit echipele de intervenție, 3 echipaje. 

 

Noi am sunat la jandarmerie ca să trimită mascații. Nu au venit pentru că nu pot merge la fața locului decât dacă sunt chemați de Poliție. Polițiștii s-au întors între timp și s-a așezat la 30 de metri și au stat în mașină”, a povestit Dorin Nemeș (Vezi declarația AICI, la minutul 39.00).

 

În lipsa unei intervenții a poliției și jandarmeriei, au fost chemate echipele de intervenție de la Scutul Negru. ”Angajații mei au ajuns acolo, este vorba despre trei echipaje. Au cerut amănunte de la patroană și i-au cerut să oprească muzica și să aprindă lumina. Pe cinci dintre cei care făceau probleme, care erau mai agresivi, i-au imobilizat și i-au predat la poliție. I-au dus până la mașină în șir indian. Au ajuns acolo și le-au cerut polițiștilor să îi identifice pe acești oameni agresivi. 

 

Polițistul vorbea la telefon. A închis telefonul și agentul meu a spus ”Vă rog frumos să îi identificați”, dar polițistul a zis ”Trebuie să primesc un telefon. Până nu primesc un telefon nu-i pot identifica”.

 

Am vorbit și eu cu polițistul și i-am spus și eu să cheme mascații de la jandarmerie, dar el mi-a spus că nu știu cu cine am de-a face, că sunt răi și recidiviști. Asta îmi spunea de față cu toată lumea. Între timpul unul cu sabia se plimba pe lângă mașina cu sabia”, a mai spus Nemeș.

 

Patronul Scutul Negru susține că cei care au făcut scandal la discotecă i-au amenințat cu diverse clanuri din Moldova și alte părți ale țării.

 

Între timp, procurorii s-au mișcat și în acest caz și au fost audiați angajații Scutul Negru, dar și polițiștii care nu și-au făcut treaba.

 

Vezi AICI imagini cu polițiștii care nu intervin, iar interlopi umblă pe stradă cu arme albe.

 

Unul dintre cei care au fost agresați de agenții Scutul Negru în intervenția de la Aghireșu a depus plângere împotriva lor. Vezi AICI povestea lui.

Comentarii Facebook