Japonezii cuceresc Clujul! Peste 500 de voluntari s-au inscris la a cincea editie a actiunii KAIZEN – 5S Public la Cluj

 

KAIZEN - 5S Public este o actiune care porneste de la mentalitatea japonezilor ca fiecare om doreste si poate sa aiba grija de curatenia si protectia mediului acolo unde locuieste, invata sau lucreaza. Este o mentalitate care transfera mare parte din responsabilitatea curateniei si protectiei mediului de la primarii, administrator de bloc si de institutii catre locuitori, angajati, elevi si studenti.

 

Proiectul nu se limiteaza la o simpla curatenie, ci are o importanta componenta educativa, de transmitere a unor valori, de asumare a responsabilitatii. Atitudinea KAIZEN este un motor al dezvoltării civilizației – pentru că ”schimbarea în bine” se face oriunde, oricând și de către oricine.

 

Acţiunea se va desfăşura în cadrul Colegiului Naţional George Coşbuc, în data de 7 Iunie 2017, între orele 8.00 – 13.00 si se anunta a fi cea mai ampla din cele organizate pana acum.

 

KAIZEN – 5S Public face parte din programul “Educație KAIZEN pentru România” organizată de Asociația KAIZEN Manager Club, în parteneriat cu Colegiul Naţional George Coşbuc, Sunimprof Rottaprint, Institutul KAIZEN România și Asociația Clean Up Japonia.

 

 

Acest eveniment va reuni aproximativ 500 de voluntari, de la elevi, studenți, părinţi, profesori până la directori şi angajaţi ai unor companii de top din România şi Japonia.

Principalele obiective ale acțiunii sunt promovarea și aplicarea, la o scară mai largă, a Managementului KAIZEN la nivelul şcolilor, pentru a îmbunătăți educaţia, mediul și relațiile dintre Instituţiile de Învăţământ, Administrația Locală, Companii private și Cetățeni. O importanță deosebită o reprezintă, desigur, o bună conlucrare a mediului privat, reprezentat prin companii performante, cu mediul public: Autoritățile locale, ONG-uri, voluntari, Mass Media. 

Pe scurt, modul de desfăşurare al acţiunii ar presupune:

-Sesiune de prezentări și organizarea echipelor de voluntari;

-Desfășurarea acțiunii propriu-zise KAIZEN - 5S Public; 

-Comunicare și feedback final al participanților

 

Organizatorii consideră că promovarea Culturii KAIZEN în România conduce la dezvoltarea conştiinţei individuale, astfel încât regulile şi standardele, care trebuie să existe în fiecare şcoală, la fiecare loc de muncă să fie adaptate şi la nivelul unui oraş, în fiecare parc sau colţ de stradă.

 

 

Până în prezent, proiectul s-a desfășurat în următoarele locații: Brașov (2011), Timișoara (2011), Alba Iulia (2011, 2012), Aiud (2013), Albac (2014) și Cluj-Napoca (Parcul Detunata - 2013, Liceul Gheorghe Șincai – 2014, Colegiul National “George Cosbuc” 2015 si 2016). 

Pe lângă acest eveniment, în aceeași săptămână (5-9 iunie) se va desfășura cea de-a XXIX-a sesiune a Kaizen Manager Club, precum și două conferințe cu mediul de afaceri din Cluj-Napoca si Oradea, ce au ca tematică principală “Managementul KAIZEN în mediul de afaceri și Social”.

Reunind 22 de companii, cele mai avansate in aplicarea Managementului Imbunatatirii Continue a performantelor din Romania, Asociatia KAIZEN Manager Club reprezinta o comunitate a profesionistilor KAIZEN ce se bazeaza pe colaborare pentru dezvoltare.  Impreuna contribuim la promovarea si dezvoltarea culturii KAIZEN, ca Management al Performantei, in mediul romanesc.

Este asteptata prezenta Domnului Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, pe langa cea a reprezentantilor Asociației Clean-Up Japonia, si a companiilor membre ale Asociației Kaizen Manager Club.

 

Comentarii Facebook