ITM Cluj cerceteaza situatia de la Teatrul National. Actorii joaca la 13 grade Celsius!


Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj s-a sesizat la apelul facut de Stiri de Cluj si verifica situatia de la Teatrul National, unde actorii joaca si repeta la 13 grade Celsius.

Centrala termica nu a fost deschisa in acest an pentru ca lipseste avizul de functionare din partea Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientilor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR).

Conducerea Operei a decis sa isi anuleze spectacolele, dar sefii de la Teatrul National Cluj nu au luat o astfel de hotarare, iar actorii sunt nevoiti sa joace la 13 grade Celsius.

"Codul muncii este calcat in picioare pentru ca acolo scrie clar ca trebuie sa fie minim 18 grade Celsius pentru ca actorii sa isi poata derula activitatea. Acum ingheata de frig si la ultimul spectacol al lui Radu Afrim au stat dezbracati pe scena si jumatate sunt raciti", a declarat pentru Stiri de Cluj Emanuel Petran, liderul Sindicatului din Teatrul National Cluj.

Conducerea Inspectoratuilui Teritorial de Munca Cluj a fost sesizata despre aceasta situatie de Stiri de Cluj si a anuntat ca va initia un control pentru a vedea daca legislatia de munca este incalcata.

Conducerea Teatrului National din Cluj nu a putut fi contactata.

Comentarii Facebook