Opera Cluj isi anuleaza spectacolele pentru ca artistii ingheata de frig! Centrala termica este inchisa!


Opera Cluj isi anuleaza spectacolele pentru ca centrala termica nu functioneaza si artistii nu pot fi pusi sa lucreze pe frig.

"Din cauza imposibilitatii utilizarii centralei termice, care nu mai indeplineste noile conditii legale pentru a functiona, spectacolele lunii octombrie vor fi reprogramate sau vor fi prezentate in alte locatii. Biletele pot fi returnate sau reprogramate la Agentia teatrala", a declarat directorul Operei Nationale din Cluj, Rares Trifan.

 

Opt spectacole care trebuiau sa aiba loc in luna octombrie au fost anulate si ar putea sa fie reprogramate in alta locatie, dar "exista slabe sanse ca acest lucru sa se intample", a declarat pentru Stiri de Cluj Dan Gadea, presedintele Sindicatului Transilvania Art din cadrul Operei Nationale Romane din Cluj-Napova.

"Vorbim de spectacole de prima mana: Carmen, Don Giovanni, Trubadurul, dar si un concert extraordinar sustinut de baritonul Alexandru Agachi, celebru in toata lumea. Conducerea sustine ca va fi gasita o alta locatie, dar este greu de crezut asa ceva. Mi se pare neglijenta din partea conducerii pentru ca directorul trebuia sa stea din martie numai la Bucuresti si sa rezolve problema, care este stiuta de 4 -5 ani", a mai afirmat Dan Gadea.

 

Centrala termica de la Opera Nationala din Cluj-Napoca nu a primit aviz de functionare din partea Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientilor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) Cluj, pentru ca nu corespunde din puncte de vedere tehnic si este o bomba cu ceas. Centrala este amplasata sub scena si scaunele spectatorilor si in cazul in care ar exploda, victimele ar fi numeroase.

Problema este veche si potrivit proiectului de refacere a cladirii Teatrului National, unde functioneaza si Opera Cluj, centrala trebuia schimbata.

 

Dan Gadea a mai declarat ca au fost alocati bani, dar numai pe hartie. "Pe langa banii pentru refacerea fatadei s-au trecut pe hartie inca 3 miliarde de lei pentru o alta centrala termica. Banii nu au mai venit si acum ISCIR cere ca cineva sa semneze daca isi asuma sa deschida centrala. Conducerea noastra nu vrea sa faca acest lucru", a mai afirmat presedintele Sindicatului Transilvania Art Cluj.

Comentarii Facebook