Marti 5 Iulie

ISU deschide o subunitate la Mociu FOTO


ISU Cluj va inaugura vineri, 27 septembrie, o nouă subunitate pentru intervenții în localitatea Mociu, dotată cu o ambulanță SMURD de prim ajutor tip B2 și două autospeciale de stins incendii de capacitate medie și mărită, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare.

Cu ajutorul aceste subunități se va reduce considerabil timpul de răspuns, precum și consumul de carburanți pentru deplasarea la intervențiile din acest raion. Această subunitate este cea de-a noua locație a ISU Cluj, din care ambulanțele SMURD și autospecialele de intervenție pot să intervină în cazul solicitărilor pentru situații de urgență.


Potrivit reprezentanților ISU Cluj, investiția s-a ridicat la suma de 1 900 000 lei pentru proiectare, avizare, construire, racordare la utilități și dotarea obiectivului corespunzător specificului subunităților de pompieri moderne, fonduri primite cu ajutorul Consiliului Județean Cluj și a Asociației microregională Câmpia Transilvaniei.

Noua subunitate va putea oferi răspuns într-un timp mai scurt într-o zonă în care locuiesc peste 23 000 de persoane, 10,16 % din populația județului și va acoperii 618 km2, respectiv 9,25% din suprafața județului. Subunitatea va deservi un număr de zece comune și cele 50 de sate aferente.

Comunele ce vor beneficia de intervențiile echipajelor subunității din Mociu sunt: Buza, Căianu, Cămărașu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu și Țaga.

Comentarii Facebook