IPS Andrei Andreicut: Vreau ca continui misiunea mitropolitului Bartolomeu!


IPS Andrei Andreicut, noul mitropolit al Clujului, Albei Crisanei si Maramuresului, a declarat dupa terminarea alegerilor ca vrea sa continue munca inceputa de IPS Bartolomeu.

"Gandul este sa continui misiunea deosebit de bogata pe care a intreprins-o inaltpreasfintitul Bartolomeu. Voi incerca pe cat se poate sa conlucrez cu clerul si cu poporul, pentru viata duhovniceasca aleasa. Nu vom neglija, sper, nici slujirea sociala, pentru ca cele doua aripi care il ridica pe om spre Dumnezeu sunt viata duhovniceasca si pe de alta parte implicarea sociala. Credinta trebuie dublata de fapta, nu se poate altfel. Sper sa ne ajute Dumnezeu sa indeplinim misiunea cea buna pentru Biserica Domnului Iisus Hristos. Asa cum spune Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in conlucrarea cu Preafericirea Sa, cu Sfantul Sinod si in comuniune cu celelalte eparhii, intr-o lume in care este foarte multa nevoie de duhovniciei si de Dumnezeu, trebuie sa punem umar la umar si sa implinim misiunea Bisericii Lui", a declarat IPS Andrei Andreicut.

Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut s-a nascut la 24 ianuarie 1949, in satul Oarta de Sus, judetul Maramures, din parintii Andrei si Elena. A urmat liceul in Cehul Silvaniei si cursurile Facultatii de Constructii Cai Ferate din Bucuresti (intre anii 1967-1972). Dupa terminarea facultatii a fost repartizat inginer la intreprinderea de Constructii Cai Ferate din Cluj-Napoca.

Din 1976 a urmat Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu, licentiindu-se in vara anului 1978. In august 1978, a fost hirotonit preot de catre inaltpreasfintitul Teofil Herineanu, Arhiepiscopul Clujului, activand apoi ca preot paroh timp de sapte ani in orasul Turda.

In 16 iulie 1998, Episcopia Alba Iuliei a fost ridicata la rangul de Arhiepiscopie, iar episcopul Andrei Andrecut a fost uns arhiepiscop.

 

Citeste si...

IPS Andrei Andreicut, noul mitropolit al Clujului!

Andrei Marga, rectorul UBB, lauda numirea lui Andrei Andreicut ca mitropolit al Clujului - VIDEO

Sorin Apostu: Sper sa am o colaborare buna cu mitropolitul Andrei Andrecut! - VIDEO

Comentarii Facebook